Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crvena tjeralica

11 državljana BiH Interpol traži zbog terorizma: 2013. otišao je u Siriju. Poveo je ženu i devetero djece

BiH ISIL
Foto: interpol
22.02.2017.
u 11:21

Interpol je, na zahtjev vlasti Bosne i Hercegovine, raspisao međunarodnu tjeralicu za državljaninom te zemlje Amirom Džinićem.

Interpol je, na zahtjev vlasti Bosne i Hercegovine, raspisao međunarodnu tjeralicu za državljaninom te zemlje Amirom Džinićem, za kojim se traga zbog povezanosti s terorističkom organizacijom Islamska država (IS), prenijeli su lokalni mediji ističući kako se on sada pridružio skupini od deset državljana BiH za kojima zbog istog razloga tragaju policije diljem svijeta. Džinić (43), podrijetlom iz Tešnja u središnjoj Bosni, pod istragom je zbog kaznenih djela organiziranja terorističke skupine, financiranja terorističkih aktivnosti i terorizma.

Prema navodima "Dnevnog avaza", on je na popisu osoba za kojima je raspisana tzv. crvena tjeralica nakon što je utvrđeno da je još 2013. godine otputovao u Siriju, a sa sobom je poveo i suprugu te čak devetoro djece. Almir, jedan od njegovih sinova, u BiH se vratio 2016. godine i odmah je uhićen. Priznao je krivicu zbog sudjelovanja u terorističkim aktivnostima i pridruživanja paravojnim skupinama pa je temeljem tog priznanja osuđen na razmjerno blagu kaznu od godinu dana zatvora. Prema informacijama kojima raspolažu sigurnosne agencije u BiH, Džinić te njegova supruga i ostala djeca i dalje su u Siriji.

Zbog kaznenih djela povezanih s terorizmom Interpol je, na zahtjev iz BiH, ranije raspisao tjeralice za Edinom Alijevim, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Ramom Grahovićem, Ibrom Čufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem i Senadom Kasupovićem. Traga se i za Ahmedom Zuharijem koji, uz državljanstvo BiH, ima i ono Saudijske Arabije.

>>'BiH postaje glavni centar za islamističke ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice'

>>Ministar sigurnosti BiH: EU je suočena s povratkom 2500 radikaliziranih osoba koje se vraćaju s ratišta Sirije i Iraka

Komentara 14

Avatar kravata
kravata
11:36 22.02.2017.

Kako sad i interpol trazi i zna a kad su neki politicari to rekli da se iz sirije vracaju i traze islovci vredani su od doticni cak su dobili televizijski sat na hrvstskoj televiziji. Od koga su odobrene takve emisijeije tko treba odgovrat za ulazak politicara i novinara u nasu drzavu koji nam i svijetu javno lazu i vrijedaju sire mrznju a ne odgovaraju.

Avatar southman
southman
13:21 22.02.2017.

Sve je to Tito kriv kada je dozvolio vjernicima-muslimanima da se nacionalno izražavaju kao muslimani-narod...stvorio je narod koji nikad nije postojao.

SV
svojaja
11:57 22.02.2017.

Jedan Bosnjak je nekidan napisao na fejsu, na nekom clanku o ISIL-ovcima, da mu nije zao toliko ISIL-ovaca, koliko njegovoga naroda sto gine u Siriji. Ja ga pitam kako tvoga naroda, sto imas ti s njima, i pokusavam mu objasniti da su i Amerikanci i Francuzi i Italijani i puno naroda krscani kao i mi, pa ih ne smatramo nasim narodom. Kazem ja njemu mi smo tvoj narod, Slavenski narodi sto zive tu oko tebe, a on veli da ne mi nego muslimani. I to neki pristojan na izgled tip iz Austrije s djecom u narucju. Pogledajte vi kako oni razmisljaju? A to su sve Bakir i caca mu krivi sto su zatrovali drustvo religijom. I svi su oni takvi, nema ljevice u Federaciji, ono socijalista da nisu vjernici. To kod njih ne postoji, osim na papiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije