Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbijanje mitova
Povratak na članak

10 činjenica o poslovanju i financijama Agrokora

Početkom godine Vlada nije mogla utjecati na poslovanje jer je izvanredna uprava ušla 10. travnja. No, napad najviše usmjerava na Martinu Dalić

Komentari 39

ST
stefj
08:53 03.10.2017.

Agrokor tj. Todorić je računao da će država uletiti s kojom milijardom da pokrije gubitke i nastavi poslovanje. Da je to država napravila, vjerojatno bi se odgodio kolaps za godinu, možda dvije, no uz onakvo upravljanje, problem bi bio sve veći... Osim toga, nema te tvrtke na svijetu koja bi izdržala kamate od 12%. Pa ne bavi se Agrokor drogom ili nečim sličnim. Velika ekspanzija uz nepovoljne kredite što se onda kompenziralo neplaćanjem dobavljačima dovelo je do ove situacije. Takva politika uvijek ima svoje granice, pitanje je bilo samo kada će sve puknuti... Pa nije Agrokor država pa da može tako u nedogled zadužujući praunuke, ipak tu postoji kakvo takvo tržište koje izregulira stvar. Da država nije uletila, sve bi se urušilo, uključujući banke. Ovako se kolaps umanjio i odgodio...

VL
PR
prajdali100
08:58 03.10.2017.

Megalomanska Todoriceva "politika" je krahirala.Sad su svi krivi ! Svi,osim dražesnog Ivice.Pravedno je da lopov(i) zavrse u zatvoru.

VL
Avatar southman
southman
08:59 03.10.2017.

Vlada je spriječila ubrzano urušavanje i Agrojora i svih velikih i malih dobavljača i samim time spasila desetke tisuća radnih mjesta što je bio vrlo izgledni scenarij da nije bilo Lex Agrokora, što god Todorić danas pisao o tome kakoo bi spasio svoju glavu i pred zakonom i pred Rusima. Da li je netko u cijelom procesu ostao malo "zaprljan" ( Dalić, Ramljak ) to će se tek vidjeti.

VL
Avatar indigo25
indigo25
10:42 03.10.2017.

11. Todorić je plačao i SDP i HDZ tako da ko god bio na vlasti Gazda ostaje.

VL
DA
danijelrukavina4
10:10 03.10.2017.

Sve što je radio vlasnik privatnog poduzeća Agrokor Ivica Todorić, radio je, kroz sve ove godine, smišljeno, isključivo za svoju korist. To što je radio, nije mogao raditi sam, već u dubokoj sprezi sa svojim suradnicima i politikom. I to je najveća tragedija ovog društva.

VL
KA
kamenjar0404
10:40 03.10.2017.

Jadan on,svi smo mi lopovi osim njega !!!!

VL
Avatar indigo25
indigo25
10:49 03.10.2017.

Dugovi se moraju vratiti. To vrijedi za svakoga: Ivicu,Maricu,Štefa,Juru.....

VL
BR
brojevi
10:30 03.10.2017.

Nemojmo si dozvoliti da zbog nepoznavanja činjenica iz Todorićevog poslovanja pronalazimo alibi za sva zla koja je dinastija Todorić sa kriminalcima iz politčko-gospodarskog miljea učinila narodu i Državi. Da je čovjek od visokih moralnih načela, kakvim se želi pokazati, ukazao bi argumentirano na sve one suigrače koji su kumovali ovoj pljački stoljeća. Ovako, ucjenama, insinuacijama i ostalim subverzivnim metodama želi za sebe osigurati što bolju poziciju u predstojećem razrešenju ovog Gordijskog čvora Hrvatskog gospodarstva.

VL
Avatar sidhara
sidhara
10:13 03.10.2017.

Drzava se nikako nije smjela mijesati u tu kompaniju. Stvar je vrlo jednostavna, kada uzmes kredit banka ti trazi garanciju, ti zalozis hipoteku, nekretninu sto imas, ako bankrotiras, banka uzima svoje i zavrsena prica. Tako je za svaku stvar. Interesantno da oni salju polciju na delozacije kada gradjani ne mogu vracati kredite, a ovdje glumataju visu silu, ovo su banke drugoga reda? To ce njima medjunarodni sudovi sve ponistiti, i jos ce morati platiti odstetu bankama, prejadno cime se oni bave. To je teski kriminal.

VL
DU
Deleted user
09:22 03.10.2017.

Imamo i druge trgovine, lex agrokor je nepošten prema drugima koji su isto u dugovima. Trebao je meksikanac uradit sto je mogao

VL
DU
Deleted user
08:31 03.10.2017.

Provladini mediji pokusavaju neoliberalnu crvenifasisticku vlas i nasmrkanu a nasmijanu marinu prikazati u lijepom svijetlu. Ma tko od tih politicara nije sluzio gazdi? Koji mu novinar nije ljubio ruke?

VL
EL
elkomadante
09:13 03.10.2017.

kada ce se zatvoriti hrvatski politicari ?

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
12:31 03.10.2017.

11. vlada najradije ne bi objavila financijske rezultate ikada

VL
Avatar krile11
krile11
09:23 03.10.2017.

Jel ovaj clanak pisala M.Dalic?Pobogu ,moze pisati da je Todoric vlasnik ali to je samo propust zakona!Toliko gluposti je napisano da mi se ne da niti nabrajati.Samo nema odgovora na pitanje zasto se uopce donosio taj zakon kada postoji niz zakona kojima je regulirano postupanje u takvim slucajevima.Po mom misljenju,kljucni dokaz da tu nesto ne stima je to da su otjerali Alvareza koji je stvari trebao dovesti u red a postavili Ramljaka koji treba uciniti sto?Na to pitanje nema odgovora.

VL
DU
Deleted user
17:18 03.10.2017.

Neprofesionalno je da novine ovako jednostrano pišu čak i o najomraženijem liku poput Todorića. Uza sve njegove spinove, jedan nije: roll-up model je potpuno nezakonit, možda i neustavan, i za njega postoje sve osnove za kaznenu odgovornost i Ramljaka i sviju u vladi koji mu sufliraju. Lešinarski fond za bagatelu dobiva potpuno osigurano potraživanje, ispred svih, i dobavljača i kreditora, i to mimo bilo kakvog zakonskog okvira. Riječ je o potpunoj anarhiji i općoj opstrukciji pravnog poretka, a ne sređivanju stanja.

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
10:53 03.10.2017.

Večernji je odgojio svoje čitatelje da popuše svaku teoriju zavjere koju im netko baci pod nos. Sad kad je istom taktikom Todorić počeo mutiti vodu, Večernji se sjetio objavljivati popise činjenica. Prekasno je za to, čitateljstvo je već kvalitetno zatupljeno. U njihovim otužnim glavicama za sve je kriv Račan.

VL
Avatar Ronin
Ronin
10:03 03.10.2017.

Jedna je samo činjenica sigurna, a to je da ja Todora izmislila kriminalna organizacija devedesetih, a on ih sada ima u šahu.

VL
Avatar sidhara
sidhara
09:49 03.10.2017.

Ovo je strasno bolesno. Ako vi mislite uzeti kredite kod banaka, stotine milijuna eura, pa i miliardi, i zalozite hipoteku, i na kraju nasamarite banke, lijepo im kazete cujte mi smo bankrotirali, ali ne damo vama vas kapital, ( hipotekuu ) nego nam morate oprostiti dug, a mi cemo kompaniju prodati nekome drugome. Ovako vam to ispada. Pa ljudi ce vas skratiti za glavu, tu ce biti sacekusa na sve strane.

VL
MI
Mimizo
13:00 03.10.2017.

ovaj će još po medijima ispasti od kriminalca žrtva a napad oporbe na vladu je samo zato što je uspjela spasiti da se sve ne uruši i izato svaki dan bombardiraju po medijima sa neprovjerenim informacijama ali uzalud narod sve prati i zna tko radi za interes države i radnika u ovom slućaju a to je premijer4 plenković

VL
IL
ivan.lorkovic.zg
12:54 03.10.2017.

Pa stvari su više nego jasne. Police dućana već su se počele prazniti, računi u bankama bili blokirani SU i do POTPUNOG SLOMA KONZUMA TREBALO JE JOŠ TJEDAN ILI NAJVIŠE DVA. Vlada je spasila NEKONTROLIRANI KRAH I kompaniju U ZADNJIJI ČAS. To što je Todorić u zadnNjih nekoliko godina svaku posuđenu 1 milijardu (kredit+kamata) sa lošim ulaganjima i lošim vođenjem firme pretvarao u 800 ili manje milijuna- stvarno je samo njegov problem. To ne može spriječiti niti jedna vlada nego samo bankari koji ga kreditiraju - a to su u ovom slučaju uglavnom bile velike banke u stranom vlasnitvu. Takve "falš2 uporabe kredita može danas napraviti i Tedeski i DRK ili bilo tko drugi - naravno ako poludi od lakomosti kao i Todorić i u tome ga ne može spriječiti niti jedna vlada. Piruška jest simpatična dama i njegovi sinovi su simpatički dečki ali za vođenje takve kompanije SKUP S TATICOM sposobni su - MALO MORGEN . u TOME JEST UZROK I SRŽ PROBLEMA

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.