Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI DŽEPOVI Projekti u Vojniću stoje, ali ne i naknade

Vijećnicima tisuću umjesto 300 kuna

04.12.2008.
u 15:33

VOJNIĆ – Povećanje naknada vijećnicima i poglavarima za čak 260.000 kuna godišnje, što siromašni proračun Općine Vojnić opterećuje sa 330.000 kuna godišnje, jedan je od zaključaka sa zadnje sjednice Općinskog vijeća u Vojniću. Naime, naknada za predsjednika Vijeća podignuta je sa 700 na 2.000 kuna neto mjesečno, a dobivat će, kao i njegov zamjenik, 300 kuna ukoliko bude nazočan i na sjednici Poglavarstva, što nije obveza?! Zamjenik predsjednika Vijeća imat će 1.000 kuna neto mjesečno, članovi Poglavarstva 300 kuna za svaku sjednicu. Naknada je podignuta i vijećnicima sa 300 na 1.000 kuna mjesečno. Takvu odluku nisu podržali HDZ-ovi vijećnici.

Projekti stoje
Zanimljivo je da vijećnici odluku o naknadama nisu pokrili rebalansom proračna, koji iznosi nešto više od 11 milijuna kuna. No, po riječima načelnice Božidare Turnšek, situacija u općini je teška i naknade se još neće isplaćivati, pa će vijećnici i poglavari morati malo pričekati.

U međuvremenu projekti u Vojniću stoje.
– Potpisan je ugovor sa ŽUC-om za namjenskih 600.000 kuna za asfaltiranje važne županijske ceste Maljevac - Topusko, no sadašnja vlast ih želi prenamijeniti, što nije moguće. S Fondom za energetsku učinkovitost potpisan je ugovor o nepovratnih 1,7 milijuna kuna za projekt termoelektrane na biomasu, koja je uvrštena u županijski prostorni plan. Novac treba iskoristiti što prije, a oni odugovlače. Imamo 200.000 kuna za asfaltiranje, a oni su zaustavili radove zbog reklamacija – istaknuo je Nebojša Andrić. Načelnica ističe:

– Kad sam u Općini upitala šta se dosad radilo, nitko ne zna. Niti jedan pisani trag nisam našla. Ako su se radili neki projekti nešto mora ostati.

Načelnica marioneta
Događa se me nazovu iz Ministarstva regionalnog razvoja da potpišem ugovor za 100.000 ili 300.000 kuna, a nitko ne zna o čemu se radi – istaknula je Božidara Turnšek.

No, N. Andrić kaže da je načelnica cijelo vrijeme prisustvovala sjednicama kao predsjednica Vijeća, ali se u novoj ulozi nije najbolje snašla.

– Ona je marioneta Branka Eremića (SDP), koji u Općini ima velike ovlasti – ističe Nebojša Andrić.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?