2 23°C
 • prohujalo:

  Autorica teksta malo se zeznula. Mlada je i ne zamjeram joj previše. ali neka ne izmišlja. Novi Zagreb uopće nije stradao ili bio poplavljen. Južna Trešnjevka i Trnje su nadrapali. Moja zgrada na Savskoj,iako na samoj cesti uz tramvaj bila ... prikaži još! je odsjećena. Voda nije bila duboka,ali gacati krajem listopada kroz pola metra vode nije bilo preporučljivo.tri dana nismo mogli do nasipa(željezničkog) koji je bio veza sa gradom. Područje Kalinovice i Knežije bilo je pod vodom. visina vode cca 2 metra. Ljude koji su željeli ,prebacivali su do želježničkog nasipa. to je bilo dosta stresno za one koji nisu znali plivati. Sa čamcima su raznosili kruh jer mnogi nisu imali kamo i radije su ostali na svojim tavanima. mnogi klinci iz škole ili susjedstva čije su kuće stradale poslije su poslani u razna dječja odmarališta širom Hrvatske. Selce,Medulin,Malinska.Struje nije bilo jedno 3-4 tjedna a i škole nije bilo(moja je bila poplavljena i trebalo ju je dovesti u red). stanari moje zgrade su pred ulaznim vratima gledali kako se voda polako povlači. oni koji su imali monopol na informacije (tj..imali su tranzistor i baterije) govorili su što se dešava. i sada se sjećam da je jedna susjeda rekla sa puno razumjevanja da se drug Tito zainteresirao za stanje u Zagrebu. To nas je kao trebalo utješiti.

 • Avatar Hulk001
  Hulk001:

  Katastrofalna poplava poput one iz 1964. više se nikada nije ponovila. Dogodila nam se još veća katastrofa 1990.god.HDZ.

 • Avatar dinarskivuk37
  dinarskivuk37:

  Glas iz tranzistora. Objasnite? Inzinjer sam elektronike, speciziran u radio TV komunikacijama , Tranzistor je tek doso u upotrebu 48 godine., Bilo be informativno da objasnite citateljima, funkciju tarnzistora u sastavu radio aparata? Misljenja sam da vasi vecina slusatelja ne ... prikaži još!ne razumije o cemu govorite.

Još iz rubrike Večernji 60

Černobil
6
neodgovorna šutnja o černobilu

Večernji je pozvao svoje čitatelje na oprez, ali nije širio nepotrebnu paniku

Predstava Proba orkestra
Slavimo 60. rođendan

Naš Večernjak opet nas je iznenadio i odveo na predstavu 'Proba orkestra'

Zagreb: Izložba radova kreativno-likovnog natječaja Večernjeg lista "Moj pogled u budućnost"
Otvorena izložba

Djeca pokazala svoju viziju budućnosti: 'Uistinu ste bili hrabri'

2