Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.01.2014. u 14:00

Zašto li je Petar Vlahov za javljanje na temu prenamjene zemljišta u Puli odabrao pustoš Markova trga?

"Gospođo Holy, hvala što ste došli na pusti Markov trg", javlja se Petar Vlahov u "Hrvatsku uživo". Zaista, omiljeno "javljalište" televizijskih reportera posve je opustjelo, na zgradi Sabora više ni jedan osvijetljen prozor. Kroz zastrašujuću maglu jedva se razabire sugovornica, a odabir njezine odjeće i šminke Vlahovu, ne da se to sakriti, u tom ozračju tjera strah u kosti.

Pomalo prestravljen, posao je profesionalno priveo kraju, ali zašto li je, za ime Božje, za javljanje na temu prenamjene zemljišta na području poluotoka u Puli odabrao mrkli mrak Markova trga? I njegov kolega Branko Dobrota u sljedećem prilogu javlja se sa ulice, iz mrklog mraka Splita (Makarske, Omiša, Muća...), nastavite niz, svejedno, crna je noć. U pozadini iz daljine svjetluca ulična rasvjeta, ali ne. Riječ je o profesionalnom standardu koji su postavile kolege iz Zagreba, pa tko je dopisnik da se tome protivi? S gošćom, predsjednicom udruge Most koja skrbi za splitske beskućnike, razgovara o plemenitom cilju, ali mrak čini svoje. "Imamo i drugog gosta", najavljuje, dok se s gostima sudara u mraku. "S nama je i treći gost, gradonačelnik Baldasar", tvrdi novinar, ali gledatelj u to ne može biti siguran. Sada ih je četvero, a mrčina pogubno utječe i na goste.

"Problem je u sporosti administracije nas iz administracije", trabunja osoba predstavljena kao gradonačelnik, dok zadnji kadar javljanja iz Splita (?) ispraća četiri para bjeloočnica u mraku. Da je dosljednosti, po povratku u studio "Hrvatske uživo" sjedile bi ministrica Mrak i oporbena Sumrak, ali na Prisavlju preferiraju obični mrak. 

PLUS

"Fra Šime, uplati to Hajduku" odlična je doskočica novinara Zorana Kukila u prilogu o nemoralnom svećeniku i njegovoj (bivšoj) bankarici

MINUS

Ne prevodeći pojam "outsourcing" na hrvatski jezik,novinarka HTV-ova Dnevnika zaboravlja da starije generacije gledatelja, srećom, nisu morale "autsorsati"

Komentara 4

MI
miso
19:56 10.01.2014.

Sada se može izabrati između: Kukuriku - Kokoda. Sumrak - Mrak - Ponoć.

AM
ameris
18:09 10.01.2014.

R. Rašović : " ...u odabiru njezine odjeće i šminke (gđe.Holy,op.) tjera Vlahovu strah u kosti".p.s. Danas,u 14.ljetu 21.stoljeća nije normalno da odjeća i šminka gđe Holy tjera ikome strah u kosti ! Šminka i odjevanje gospođe dr.sc. Mirele Holyoly odaje znak slobode i samosvijesti njenog karaktera.Ništa manji niti ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?