Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVJESTOTINJAK IZVOĐAČA IZ 16 ZEMALJA

U utorak počinje festival studentskih kazališta i multimedije Test!

Autori: H. Felbar, M. Perić
25.03.2009.
u 17:34

Ovogodišnji Test!, međunarodni festival studentskog stvaralaštva, koji počinje 31. ožujka i traje do 4. travnja zagrebačkoj će publici ali i svim gostima pružiti pet dana kvalitetnih i zanimljivih studentskih umjetničkih sadržaja, od kazališta i plesa do multimedije i glazbe. Najsadržajniji će biti upravo kazališni i multimedijalni programi, koje su u četvrtak predstavili organizatori festivala. Festival će se održavati u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, a na njemu će nastupiti gotovo 200 izvođača - studenata iz 16 zemalja svijeta.


Video: S. Michieli, H. Felbar

U kazališnom će programu biti prikazano ukupno 17 predstava, s izvođačima koji dolaze iz Hrvatske, Srbije, Belgije, Rumunjske, Slovenije i Velike Britanije. Zanimljive će svakako biti predstave "Zašto Balkan nije sexy?" iz Srbije, nastala po tekstovima kolumni Gorana Stefanovskog, zatim "Vječna medikacija" iz Slovenije te "Molitva za jug", prvi romski mjuzikl na svijetu. Bit će održana i radionica "Glumački trening" koju će voditi Nhandan Chirco.

U multimedijalnom programu bit će predstavljeno dvadesetak instalacija. U programu "Off.MM" publika će moći sudjelovati u interaktivnom stvaranju sadržaja, a bit će održana radionica "Akademija kao laboratorij: Behind the Invisible Magic Door" koji će voditi NaoKo TakaHashi. Bit će održana i videotribina na kojoj će studenti likovne i kazališne akademije predstaviti svoje radove.

Svi koji vole ples moći će pogledati i četiri plesne predstave, a u glazbenom će programu moći čuti 34 izvođača koji će održati koncerte ili pak DJ-setove. Program će žanrovski biti šarolik, od džeza i etna do elektra, a festival će se završiti tradicionalnom "Feštom Balkanikom" u bivšoj tvornici Medika. Bit će održana i radionica tradicionalnih afričkih ritmova na djembeu, koju će voditi Ivana Đula.

Cilj je festivala Test! promicanje kulturnoga umjetničkog stvaralaštva studenata i omogućavanje stvaranja samopouzdanja kod mladih umjetnika kroz "dobronamjernu kritiku" i feedback, istaknuli su organizatori. Iako je započeo kao kazališna smotra, prije nekoliko je godina prošireno područje umjetničkog izražavanja pa je ove godine selektorima pristiglo više od dvjesto prijava. Tema ovogodišnjeg Test!-a je komunikacija. Ulaznice za predstave stoje 10 kuna.

S prošlogodišnjeg Testa!:


Video: Hrvoje Felbar

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?