Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKE RADOSTI Petrinjci na izletištu

U konjskoj zaprezi na vrh Hrastovačke gore

12.01.2009.
u 17:24

U snijegu u šumi uživali su prošlog vikenda mladi i odrasli Petrinjci. Okupili su se na Hrastovačkoj gori, na 415 metara nadmorske visine, u idili prirode i u toplom planinarskom domu.

U maskirnim odorama
- Ovo nam je prvi ovogodišnji pohod na Hrastovičku goru. Mlađi su pješačili očišćenom cestom, a stariji prtili kroz šumu. Izradit ćemo zaklon, zapaliti vatru i obaviti druge zimske zadaće - uime 25 izviđača Odreda Kupa iz Petrinje izvijestio je predsjednik odreda, Igor Žilić.

Alen Đurić i još nekoliko starijih članova bili su u bijelim maskirnim odorama, stopili su se s okolišem. Svi su izviđači ponijeli tople čarape i zamjensku odjeću. Obvezatna je bila i voda, spomenuli su iskusniji srednjoškolci, Marko Miković, Dario Lučić, Marko Brkić, Mirna Vuković, Iva Stanešić i Nadja Matešić.

- Na Novu godinu, po tradiciji, ovdje su bili planinari, a sada su došli izviđači i drugi ljubitelji prirode. Pripremamo topli obrok, kobasice na žaru s domaćom lepinjom i lovački gulaš - kažu domaćini planinarca Davorka i Zdravko Dumbović, iz obližnjeg Cepeliša. Njihov prezimenjak, Darinko, zamjenik gradonačelnika Petrinje, ondje je bio privatno, s obitelji.

- Sve se više potvrđuje da je ovo značajan turističko-izletnički objekt, u koji dolaze građani svih dobi i u sva godišnja doba. Pokraj doma na proljeće će se početi graditi vidikovac, od 16 metara, za koji je izrađen projekt, a u proračunu je određeno 700.000 kuna - naglasio je D. Dumbović.

Uskoro i Put kestena
- Ove godine do piramide će se urediti i Put kestena, dug šest kilometara. Za to je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo 150.000 kuna - kaže Đuro Juić, član Savjeta za gospodarski razvoj Petrinje, koji je s unucima dopješašio iz Gornje Bačuge. Djeca i mladež uživala su i u saonicama Petrinjca Đure Adrića koje su vukli konji, Lasta i Beba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?