Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TA DIVNA StvORENJA

Tko želi biti reality milijunaš?

27.10.2005.
u 09:20

Premda nam to nitko iz "Big Brothera" neće priznati, očito je da u showu imamo pravu pobunu. Kandidati uporno krše pravila, pjevaju ustaške pjesme, ne rješavaju zadatke, spavaju do jedan ili dva popodne, otvoreno ogovaraju ljude koji brinu o showu i boli ih briga hoće li biti kažnjeni ili izbačeni iz utrke u kojoj glavna nagrada od milijun kuna baš i nije za odbaciti tek tako.

Iako u kući ima nekoliko izrazito antipatičnih osoba (Lana, Duje), dosljednost te zgubidanske skupine u ignoriranju discipline izaziva određene simpatije kao sušta suprotnost svim onim ukočenim, zamišljenim, pametnim, tvrdo ukoričenim natjecateljima kojima po domaćim kvizovima curi slina za svakom osvojenom kunom. Uostalom, već se pokazalo da postati reality milijunaš i nije baš tako glamurozan zgoditak.

Prošlogodišnji BB pobjednik Saša Tkalčević morao je tri mjeseca podnositi nepodnošljiva slinavljenja Alena i Marine da bi lova uglavnom otišla drugima za dugove koje je imao. "Survivor" je pobjedniku Vazmenku nudio mogućnost da cijelo vrijeme šeće plažom i da pored sebe ima ranjivu Ivu Radić (a žene željne da ih se tješi i tetoši spremne su na puno toga), ali sve to dođe i ode, a ime vam ostane do kraja života.

Tu je i Tironi, prvi reality pobjednik u Hrvata, koji je promijenio tri televizije u dvije godine bez ikakvoga traga i još je morao trpjeti uvrede da je narkoman. Za pobjedu na "Hrvatskom idolu", morali biste se kao Patrick preseliti iz Austrije u Hrvatsku i jedva natucati naš jezik, što možda i nije loše, jer tako ne biste razumjeli sve uvrede u sredini u kojoj pobjedite na pjevačkom talent-showu, a onda vam nitko neće snimiti ni singl. Zato naši junaci Big Brothera 2 uživaju u ljenčarenju i izolaciji od stvarnoga realityja i misle da je jako romantično spavati kao Kristijan i Hamdija na otvorenom, buditi se pod vedrim nebom i promatrati ptice na obzoru, dok im se neka gripozna ptičurina ne sljušti na glavu i to postane nanovija tema u nizu izvještaja o ptičoj gripi koji su na hrvatskim televizijama davno nadišli razinu pretjerivanja i artificijelnosti precijenjenih Hitchcockovih "Ptica".

Još samo da urednici pronađu i primjerenu hitchokovsku tupastu plavušu koja će za pet minuta slave pristati odglumiti ili za ozbiljno pred TV-kamerama u ultimativnom realityju položiti svoj nevini život kao prva ljudska žrtva među peradima. Navodno je Zdravko Lamot već odaslao poruke kako je baš slučajno slobodan ovih dana.

Želite prijaviti greške?