Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PLANOVI

Zuckerberg želi omogućiti pristup internetu svima na svijetu

mark zuckerberg,portal
Reuters/PIXSELL
21.08.2013.
u 10:52

Šef Facebooka surađuje s tehnološkim tvrtkama na jeftinom pristupu internetu za preostale dvije trećine stanovništva

Mark Zuckerberg surađuje sa skupinom tehnoloških tvrtki kako bi omogućio jeftin pristup internetu u cijelom svijetu. Na Facebooku je u utorak objavljeno priopćenje u kojemu se navodi kako danas smo 2,7 milijardi ljudi, nešto više od trećine svjetskog stanovništva, ima pristup internetu, a taj udio raste dosta sporo, za 9 posto svake godine.

"Povezivanje svijeta jedan je od najvećih izazova naše generacije. Ovo je samo jedan mali korak prema postizanju tog cilja", stoji u priopćenju.

Radna skupina, u koju su uključeni MediaTek, Qualcomm i Opera, planira omogućiti pristup internetu dvjema trećinama svjetskog stanovništva fokusiranjem na tri cilja. To su omogućavanje povoljnog pristupa, učinkovitija upotreba podataka koja bi smanjila potrebnu količinu podataka za pokretanje aplikacija te razvitak novih poslovnih modela.

>> Facebookov Mark Zuckerberg primat će plaću od 1$

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije