Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skočio na 4. mjesto

TOP 5 bogataša svijeta: Zuckerberg jedini povećao bogatstvo u 2016.

Zuckerberg
Foto: Press Association/Pixsell
03.02.2016.
u 08:40

31-godišnji osnivač Facebooka sa 50 milijardi dolara vrijednosti imovine preskočio je Carlosa Slima i Jeffa Bezosa

Mark Zuckerberg jučer je ostvario još jedan sjajan rezultat te je, prema Bloombergovu indeksu milijardera, došao na četvrto mjesto najbogatijih ljudi svijeta jer je dionici njegova Facebooka skočila vrijednost. 

31-godišnji osnivač Facebooka sa 50 milijardi dolara vrijednosti imovine preskočio je meksičkog poslovnog magnata Carlosa Slima i Jeffa Bezosa, osnivača Amazona. Vrijednost dionice Facebooka od početka godine porasla je 9,5 posto, što je sjajan rezultat s obzirom na to da su mnoge druge dionice pogođene padom vrijednosti, a vrijednost dionice Amazona pala je čak 18 posto, čime je Bezos izgubio 10,6 milijardi dolara. 

U 2015. godini Bezos je, prema Bloombergovu indeksu, više nego udvostručio svoje bogatstvo. Slim je ove godine izgubio 3,3 milijarde dolara jer je kompaniju America Movil pogodila ekonomska kriza u Brazilu.  Zuckerberg je i jedini milijarder, među najbogatijih pet, koji je ove godine povećao svoje bogatstvo, a u godinu dana je sa 15. došao na četvrto mjesto. 

Najbogatiji čovjek svijeta, prema Bloombergovu indeksu milijardera, je Bill Gates s vrijednošću imovine procijenjenom na 78,8 milijardi dolara. 

>>Prihodi Facebooka skočili više od 50 posto, dobit udvostručena

>>Mark Zuckerberg objavio fotku ormara: 'Što da odjenem?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije