Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ALAT

Znate li što je Petal Search: Brzi pristup do milijun aplikacija za Huawei mobitele

Huawei
Foto: Huawei
1/12
02.10.2020.
u 13:34

Petal Search će vam pronaći datoteku aplikacije koju odmah kroz Petal Search možete i instalirati. Ovo uključuje i daljnja ažuriranja

Widget Petal Search novi je alat koji vlasnicima Huawei mobitela omogućuje pristup do niza aplikacija. Već po imenu se može pogoditi da je Petal Search tražilica. Kroz nju možete tražiti vijesti, videa, fotografije i dakako - aplikacije. Tako možete doći do aplikacija koje vam još eventualno nedostaju i to bez potrebe da tražite neki treći izvor aplikacija.

Ukucajte koju aplikaciju tražite i Petal Search će vam pronaći datoteku aplikacije koju odmah kroz Petal Search možete i instalirati. Ovo uključuje i daljnja ažuriranja.

Štoviše, Petal Search će vam redovito pratiti koja aplikacija vam treba ažuriranje i jednim klikom ste potom udaljeni od osvježavanja. Evo kako po sljedećim koracima možete koristiti Petal Search.

Kako instalirati Petal Search?

Vrlo jednostavno. Ova je usluga dostupna u Huaweijevoj matičnoj trgovini AppGallery i možete instalirati Petal Search kao bilo koju drugu aplikaciju na Huawei mobitelu. 

Kako pretraživati aplikacije?

Postoje dva načina kako možete pretraživati aplikacije unutar ove usluge: 

- automatske preporuke

- zadana pretraga

1. Preporuke

Kada dodirnete prostor za pretraživanje, automatski ćete se naći u pretraživačkom režimu. No, već i prije nego išta ukucate ispod ćete dobiti niz prijedloga i linkova koji vam mogu pomoći da brže dođete do rezultata niza aplikacija koje se nalaze unutar servisa AppGallery, središnje Huaweijeve trgovine i lokacije za skidanje aplikacija. Tu se nalazi dio popularnih aplikacija, kao i izbor lokalnih aplikacija. Možete izravno izabrati neke od najpopularnijih aplikacija u Hrvatskoj, a možete namjestiti i pretragu po nekoj drugoj zemlji ili globalno. Tu je još nekoliko kategorija poput "Najvažnije aplikacije", "Aplikacije u trendu", a kao ključne riječi u kategoriji "Povijest" pokazuju se i aplikacije koje ste već ranije otvarali. 

2. Zadana pretraga

Petal Search vam nudi i širu pretragu od baze koja se nalazi unutar AppGalleryja. Sami možete ukucati koju aplikaciju tražite i Petal Search će pretraživati i po drugim izvorima, uključujući i originalne web stranice proizvođača aplikacije koju tražite. 

Kako skinuti popularne aplikacije Facebook, Messenger, Instagram, TikTok, Deezer...?

Pojedine aplikacije možete pretraživati po ključnim riječima. Unutar Petal Searcha imate i kategoriju "Aplikacije", a automatski je podešeno da vam se tu odmah prikazuju i popularne aplikacije:  Messenger, Instagram, Facebook, WhatsApp, TikTok, Snapchat, Netflix, Waze, Spotify... Tu je i niz popularnih domaćih aplikacija kao što su Deezer, Lidl, Njuškalo, m-zaba, PBZ, Erste mBanking, A1, Moj Tele2, Večernji list, 24sata...  

Jednom kada unesete ime aplikacije u pretragu dobit ćete listu izvora tražene aplikacije koja može uključivati AppGallery, ali i druge izvore datoteka aplikacija, kao i web verzije aplikacija. Sve te mogućnosti sada imate na jednom mjestu kroz Petal Search i ne morate tražiti neke druge načine kako doći do neke svoje omiljene aplikacije.

Kako se vrši instalacija

Sam proces instalacije vrlo je jednostavan. Jednom kada dobijete rezultat pretrage, dovoljno je kliknuti "instaliraj". U tom trenutku Petal vas šalje na izvor datoteke i vaš je mobitel spreman na preuzimanje, ali će vas Petal prvo pitati "Želite li preuzeti ovu datoteku". Također, istovremeno će vam pokazati koliko prostora vam je potrebno za datoteku određene aplikacije. Klikom na "preuzmi" datoteka se brzo skine, a Petal Search vam izlista koje sve dozvole želite dopustiti toj aplikaciji na vašem mobitelu. To su ona klasična pitanja poput dopuštate li da ova aplikacija može dobiti pristup vašoj memorijskoj kartici kako biste mogli sačuvati sadržaj i podatke koje unutar te aplikacije ostvarite. Na dnu te liste je i zadnji izbor "instaliraj", kojim se dovršava instalacija. 

Možete li ažurirati aplikacije kroz Petal Search i kako?

Da. Kada otvorite aplikaciju Petal Search kliknite u donjem desnom dijelu na "Ja" ili "me". Tu imate kratki popis opcija poput "Povijest pretraživanja", "Anonimni način rada", "Preuzimanja", "Postavke"... Na kategoriji "Preuzimanja" dobijete ispis svih aplikacije koje ste skinuli kroz Petal Search. Tu imate izbore "ažuriranja" ili "updates" i možete pojedinačno ažurirati samo one aplikacije koje želite. 

Kako postaviti Petal Search kao widget na Home screen

- Odite na Home Screen

- Pritisnite zaslon s dva prsta i povucite ih jedan prema drugom

- Kliknite na "Widgeti" u listi na dnu ekrana

- Skrolajte lijevo ili desno po widget listi dok ne dođete do "Petal Search" ikone

- Kliknite na "Petal Search" kako biste ga ugradili na Home screen (potrebno je imati slobodnog prostora od drugih ikona aplikacija. Ako nemate dovoljno mjesta na toj lokaciji povucite taj widget na sljedeću stranicu).

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije