Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazi što pišeš

Znam što si radila prošlog ljeta! Facebook ima novi alat za - uhođenje

Facebook
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
31.08.2014.
u 14:13

Facebook razvija pretragu po ključnim riječima. Ako se prisjetite kakvog posta koji vam izaziva nervozu, možda je ovo trenutak da ga uklonite.

Amerikanci se vode izrekom koja ide otprilike ovako: Nemoj da tvoji postupci budu takvi da ih se stidiš ako jednog dana završe na naslovnici novina.

No u doba društvenih mreža sami svoj privatni život stavljamo na pladanj, najviše prijateljima, ali zapravo i svima zainteresiranima, a u brzini je lako napisati nešto prije nego što smo razmislili pa na to potpuno zaboraviti. Možete li se uopće sjetiti svih blesavih ili u kompromitirajućih statusa i fotki koje ste tijekom godina objavili na Facebooku?

Vjerojatno ne, ali sada će ih moći pronaći svi vaši fejs-prijatelji i to pretragom po ključnim riječima, piše Bloomberg.

Facebook naime razvija alat koji omogućuje pretraživanje po ključnim riječima što znači da će vaši prijatelji moći pristupiti svim vašim starim postovima. 

Dovoljno će biti da ukucaju "ljeto 2013. Ivana Ivić" i na dohvat ruke bit će im vaše fotke s plaže u toplessu. Ako ste ih snimili, naravno.

Alat postoji i za web verziju, ali dostupan je tek rijetkim članovima ove društvene mreže, a sad se testira pretraga po ključnim riječima na mobitelima. Ako se ipak prisjetite kakvog posta koji vam izaziva nervozu, možda je ovo trenutak da ga uklonite.

Doduše, iz kompanije su izvijestili da je riječ o alatu koji će poboljšati pretraživanje te da nije namijenjen za "uhođenje", već lakši pristup sadržaju.

>>Facebook messenger izazvao revolt korisnika, ali ipak se skida

>>5 stvari koje nikada ne biste smjeli objavljivati na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije