Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro puštaju ZEF kunu

ZEF-ovci med i mlijeko s OPG-ova plaćaju kriptovalutama

Plaćanje kriptovalutama
Foto: Zadruga za etično financiranje
VL
Autor
Valentina Wiesner
03.06.2019.
u 15:28

ZEF je razvio internetsku trgovinu između članova kako bi se domaći proizvodi mogli kupovati izravno od malih lokalnih proizvođača, bez posrednika

Mlijeko i mliječne proizvode, domaći med i pekmez s OPG-ova, aroniju, eko lješnjake, bijela vina, eterična ulja, unikatne rukotvorine, ali i solarne panele, ukratko sve iz ponude na nedavno pokrenutom webshopu Zadruge za etično financiranje, moguće je odsad plaćati i - kriptovalutama. Prihvaćaju Bitcoin, Ether, Ripple, Lumen i Eos, uz klasične metode plaćanja: karticama, internetskim bankarstvom ili pouzećem.

- Do kraja srpnja "lansirat" ćemo i našu virtualnu valutu, ZEF kunu, i elektronički novčanik za transakcije između članova, nakon čega slijedi integracija s webshopom na kojem će se također moći plaćati ZEF valutom - najavio je Goran Jeras iz ZEF-a.

Poručuju da je proces plaćanja preko platforme PayCek razvio tim tvrtke Electrocoin, člana zadruge koji stoji iza najveće hrvatske mjenjačnice kriptovaluta. Napominju kako je potpuno siguran za plaćanja, i za kupce i za prodavače koji zaradu primaju u kunama.

ZEF je razvio internetsku trgovinu između članova kako bi se domaći proizvodi mogli kupovati izravno od malih lokalnih proizvođača, bez posrednika, što im smanjuje cijenu. Zasad je ponudu uključeno 15-ak proizvođača.

 

- ZEF webshop prvi je projekt u Hrvatskoj kojem je cilj ponuditi online prisustvo malim, lokalnim  proizvođačima te promovirati model tzv. kratkih lanaca opskrbe koji eliminiraju posrednike između proizvođača i kupaca. Korištenjem kratkih lanaca opskrbe, lokalnim proizvođačima ostaje veći udio dodane vrijednosti proizvoda te se osnažuje lokalna ekonomija koja omogućava održivost bavljenja poljoprivredom i opstojnost malih poduzeća, obrta i poljoprivrednih gospodarstava - poručuju iz ZEF-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije