Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog povećanja sigurnosti Facebook ukida podjelu na regionalne mreže

facebook
AFP
02.12.2009.
u 12:35

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg poslao je korisnicima otvoreno pismo na dan kada je društvena mreža premašila brojku od 350 milijuna članova.

Na dan kada je premašila brojku od 350 milijuna korisnika, najveća internetska mreža Facebook objavila je da će u sljedećih nekoliko tjedana provesti radikalne promjene u tehničkom sustavu, koje će korisnicima jamčiti puno više privatnosti nego do sada. U otvorenom pismu koje je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg poslao svim korisnicima navodi se da će u okviru promjena biti ukinuta podjela na regionalne mreže koje su sada pretrpane korisnicima.

- Cijelo društvo na Facebooku 'vrti' se oko modela podjele u regionalne i lokalne mreže, no porast broja korisnika znatno je otežao čuvanje privatnosti podataka članova Facebooka. Upravo je sigurnost jedan od osnovnih razloga zašto napuštamo koncept lokalnih mreža na kojima se danas nalazi polovica korisnika Facebooka - piše u elektroničkom pismu koje je Zuckerberg poslao na više od 350 milijuna adresa. Uz objedinjavanje svih profila na jednom mjestu, društvena mreža planira i uvođenje nekoliko sigurnosnih postavki koje do sada korisnicima na raspolaganju. Tako će u budućnosti vlasnici profila na Facebooku moći odrediti kojim će korisnicima ovoga društvenog servisa njihove javne objave biti vidljive, a razmatra se i uvođenje nekih funkcija koje do sada nisu bile raspoložive. Facebook je do sada već u nekoliko navrata provodio redizajn sučelja i promjene funkcija koje su najčešće s negodovanjem dočekane među korisnicima. Kako bi ublažili kritike, programeri Facebooka zatražili su mišljenja korisnika što bi trebalo promijeniti na sučelju i koje bi promjene trebalo provesti, a u samo nekoliko sati na Zuckerbergovo pismo reagiralo je više od 15 tisuća članova društvene mreže.

- Ukidanjem grupa uvelike će se izgubiti čar koji Facebook danas ima - kaže jedan od korisnika napominjući da će trebati vremena za privikavanje na novi sustav.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
Metalhead
14:39 02.12.2009.

Mreze i grupe nisu isto. U zadnjoj recenici umjesto \"grupa\" treba pisati \"mreza\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije