Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANdroid vs. iOS

Zašto Bill Gates više voli Android od iPhonea

FILE PHOTO: Bill Gates, Co-Chair of Bill & Melinda Gates Foundation, attends a conversation at the 2019 New Economy Forum in Beijing
JASON LEE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
01.03.2021.
u 09:49

Budući volim sve znati i poznavati koristim i Andorid i iPhone pametne telefone, no onaj koji uvijek nosim sa sobom je Android, kazao je Bill Gates

Kad je riječ o raspravi o tome koji je operativni sustav bolji iOS-u ili Android, suosnivač Microsofta Bill Gates zna na kojoj je strani. Prema 9to5Google, Gates je podijelio svoje preferencije u nedavno intervjuu samo putem aplikacije Clubhouse.
Gates je tako, rekao da nakon što je već u prošlosti proglasio da preferira Android, i dalje se ništa nije promijenilo. Iako iPhone drži pri ruci u slučaju da ga želi koristiti iz bilo kojeg razloga, on ima svakodnevni Android uređaj.

Gates preferira otvoreniju prirodu Android ekosustava jer je "fleksibilniji" s obzirom na način na koji se softver sučeljava s OS-om.

"Zapravo koristim Android telefon", rekao je Gates. "Budući da želim sve pratiti, često ću se poigrati s iPhoneima, ali onaj mobitel koji nosim sa sobom je Android. Neki od proizvođača Androida unaprijed instaliraju Microsoftov softver što mi olakšava funkcioniranje. Pri tom je Android fleksibilniji s obzirom kako se softver povezuje s operativnim sustavom. Dakle, na to sam se navikao. Mnogi moji prijatelji imaju iPhone, tako da nema jednoznačne ocjene.

Još 2019. Gates je priznao kako je način na koji je vodio Microsoftov vlastiti odjel za mobitele bio njegova "najveća pogreška". Microsoft je na kraju pustio da Google transformira Android u jedinog istinskog rivala iPhoneu. Microsoft je u to vrijeme propustio ubaciti se na  tržište vrijedno 400 milijardi dolara, zbog čega Gates, kako kaže, duboko žali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije