Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed uspio

Zakon o piratstvu ostao bez glasova, odustali i sastavljači

'A reporter\'s laptop shows the Wikipedia blacked out opening page in Brussels January 18, 2012. The blackout scheduled for Wednesday to protest against proposed legislation on online piracy has faile
'YVES HERMAN'
19.01.2012.
u 09:27

Prema procjenama u jučerašnjem "zamračenju" interneta sudjelovalo je oko 7000 internetskih stranica

Osmorica američkih zastupnika odustala su od podupiranja zakona za suzbijanje piratstva nakon jučerašnjega internetskog prosvjeda. Među njima našla su se i dvojica sastavljača zakona, Marco Rubio s Floride i Roy Blunt iz Missourija.

Među internetskim stranicama koje su jučer gašenjem prosvjedovale protiv zakona svakako su najistaknutije Wikipedia i WordPress, a Američko filmsko udruženje (MPAA) prozvalo je prosvjed "neodgovornim" podvigom.

MPAA, najveći Hollywoodski zagovornik u Washingtonu, javlja BBC, glavni su pristalice predloženog zakona o suzbijanju piratstva, a predvodi ih bivši demokratski senator iz Connecticuta Chris Dodd.

Oba su predložena zakona fokusirana na internetsko piratstvo, posebice ilegalne kopije filmova i drugih sadržaja, ali bi također "prognali" stranice koje sadrže bilo kakvu vrstu informacija koje bi pomogle pristupanju blokiranim stranicama.

S povlačenjem podrške Rubia i Blunta predloženi zakon u velikim je problemima.

Američka internetska stranica Politico procijenila je da je u jučerašnjem "zamračenju" interneta sudjelovalo oko 7000 internetskih stranica.

 >> Internetski prosvjed: Ugasila se Wikipedia, Boing Boing, Politico

Komentara 2

IN
InfoMan
14:48 19.01.2012.

Jako interesantno da bas na dan \"akcije\" dvojica pisaca zakona uvidjaju da su u krivu.

SJ
Sve je uzalud
14:53 19.01.2012.

Internet je slobodan od zakona za suzbijanje kriminala to je vlasništvo sviju nas.Onaj koji smatra da je njegovo intelektualno vlasništvo ugroženo neka ga ne stavlja na internet i neka ga zaštiti.Neka budu sofisticiraniji od pirata. Ali se moraju snimati filmovi, pjevati, pjesme i stavljati na CD. Prodajite filmove u roli, pjesme pjevajte svakom onom koji vas želi slušati i to u stanu, ne reklamirajte svoje umotvorine.Imajte specijalizirane dučane za prodaju, prodajite pse terijere uz svaki cd i filma, da vam zaštiti umotvorinu....................adio pameti. Slijedeći na redu je zrak koji dišemo, gdje je glupostima kraj.Rajo dižite se dok nije kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije