Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJANSKA BRAZDA

Čovjek je zaronio dublje nego ikad prije u povijesti, ali nema dobru vijest s dna

Podmornica
Foto: Screenshot YouTube
14.05.2019.
u 16:35

Američki ronioc Victor Vescovo spustio se 1. svibnja na dubinu od 10.027 metara u sklopu misije istraživanja najdubljih podmorskih prostora, a u njegovom timu kažu da je riječ o najdubljem samostalnom ronjenju u povijesti

Onečišćenje oceana plastikom malo još koga iznenađuje, no svejedno je neugodno iznenađenje vijest da je plastično smeće pronađeno i u Marijanskoj brazdi, najdubljoj brazdi na Zemlji.

Američki ronioc Victor Vescovo spustio se 1. svibnja na dubinu od 10.027 metara u sklopu misije istraživanja najdubljih podmorskih prostora, a u njegovom timu kažu da je riječ o najdubljem samostalnom ronjenju u povijesti, prenosi CNN. Stari rekord postavio je redatelj Titanica James Cameron 2012.

 

Nažalost, 53-godišnji financijaš Vescovo, koji se spustio u podmornici naziva The Limiting Factor, na dnu je našao plastičnu vrećicu i omote slatkiša. Na dnu je otkrio i neka zanimljiva bića koja će znanstvenici testirati kako bi utvrdili postotak plastike u njima.

Vescovo je na dnu proveo četiri sata, tijekom kojih je uspio pojesti i i sendvič od tune uživajući u pogledu.

- Bio je to vrlo sretan, miran trenutak za mene. I onda sam se vratio - rekao je.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 9

MI
midea
17:18 14.05.2019.

a nije naišao na Američke inox bačve sa nuklearnim otpadom ??

LU
lukathereem
12:15 14.05.2019.

Nemoguće

PU
pusporty
20:21 14.05.2019.

Ronioc? Valjda ronilac.Kad prepisujete ,,vijest,, bar je prevedite pravilno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije