Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično rješenje

Zaboravite na punjače: ovaj mobitel uopće nema bateriju

mobitel
Foto: Screenshot Youtube
1/2
03.08.2017.
u 09:44

Mobitel umjesto standardne baterije koristi radiovalove koji ga pogone iz odvojene baze

Nije tajna da današnji smartphonei, dok nam s jedne strane pružaju ogromne mogućnosti, imaju veliku manu - kratko trajanje baterije. Zato neki i dalje koriste klasične starinske mobitele kojima baterija traje puno duže, no sada se pojavio mobitel koji uopće nema bateriju.

Kako piše Reader's digest, skupina znanstvenika sa Sveučilišta u Washingtonu razvila je ovaj mobitel koristeći tehnologiju iz sovjetske ere. Mobitel umjesto standardne baterije koristi radiovalove koji ga pogone iz odvojene baze.

Funkcionalnost mobitela je doduše prilično ograničena - može slati i primati zvuk, ali ne istovremeno. Skromnost funkcija odražava se i na izgledu, koji potpuno odudara od izgleda današnjih mobitela i izgleda više kao nešto izvučeno iz unutrašnjosti računala.

Komentara 3

Avatar mrTrobec
mrTrobec
12:17 03.08.2017.

Vidim nema ni ostalo,samo štampana pločica

KO
kontiki47
12:24 04.08.2017.

Uklanjanje baterije iz mobitela nije u interesu proizvođača baterija. Ako solarna energija danas pokreće satove,ali i automobile , zar nije čudno da se nitko nije sjetio da prednji dio mobitela pretvori u solarni kolektor? Danas postoje i satovi koji sese navijaju gibanjem ruke. Koliko puta dnevno vam je u ruci mobitel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije