Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNO-BIJELI SVIJET

Za vas smo iskušali najnovije i najpoželjnije uređaje potrošačke elektronike

gadgeti
08.05.2014.
u 13:00

LG G Flex, Lenovo Yoga 2 Pro i Audio Technica ANC70 samo su neki od uređaja koje smo iskušali

LG G Flex

Zakrivljeni ekran – marketinški trik ili stvarno korisna novost? Glasamo za ovo drugo: takav ekran lakše je i držati na licu i strpati u džep (jer u oba se slučaja prilagođava linijama tijela), a kako je zakrivljeni oblik manje ovisan o odbljescima i okolnom osvjetljenju, i slika je bolja (sva sreća jer ekran nije najviše kvalitete – valjda zato što bi tehnološki novitet s najboljim mogućim ekranom naprosto bio preskup). Sviđa nam se i LG-ov softver te kućište od materijala koji sam “zacjeljuje” manja oštećenja: još jedna korisna tehnološka novost!

5899 kuna www.vipnet.hr

Lenovo Yoga 2 Pro

Sad već kultna serija laptopa Yoga dosegla je takav status zbog svoje praktičnosti: rade u položaju klasičnog laptopa, kao tableti (tipkovnica se podvije ispod ekrana), u obliku stalka (zgodno za gledanje, primjerice videa) ili šatora (za gledanje, ali i upravljanje prstom). Ovaj model svemu tome dodaje ogromnu razlučivost od 3200x1800 – kome to treba, nemamo što progovoriti ovom uređaju. No on je samo za profesionalce; ne samo zbog cijene nego i zato što je toliko velika razlučivost na relativno malom 13-inčnom ekranu nepraktična za uobičajene PC primjene.

9999 kuna www.lenovostore.hr

Audio Technica ANC70

Tehnologija suzbijanja buke (kreiranje “protuvala”, suprotnog okolnoj buci koju anulira) nije nova, ali nikako da postane široko popularna, i to iz prozaičnog razloga: (još) nije pronađen način da se napravi kvalitetno, a jeftino. No kad je u pitanju Audio Technica, nitko neće zamjeriti visoku cijenu: od tog uglednog japanskog proizvođača očekujemo samo vrhunsku kvalitetu – a ona nikad nije jeftina. Ove su slušalice bogomdane kad se poželite isključiti od okolne buke – bilo da se radi o bučnom uredu ili javnom prijevozu – a kvalitetom zvuka s lakoćom će vas uzdići iz vražje buke u rajske visine hi-fi glazbe. 


1480 kuna www.sonusart.hr

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Samsungov novi model dosad je najambiciozniji pokušaj da se poslovnim korisnicima ponudi tablet koji bi posve zamijenio laptop. Tab Pro nudi nekoliko mogućnosti zbog kojih ste dosad morali sa sobom tegliti laptop (ili barem tablet Windows 8): solidan Office paket (Hancom Office), multitasking s više prozora (koji ne radi sa svim, ali radi s ključnim aplikacijama) te e-meeting i remote desktop. Veliki je adut i Knox kojim vrlo jednostavno možete odvajati privatne podatke i aplikacije od poslovnih. Nudi se i u 12-inčnoj varijanti, no ova nam se čini praktičnijom.

4399 kuna www.samsung.hr

Samsung U28UD590

Konačno jedan 4K monitor zbog kojeg nećete morati opljačkati banku! Ima i upscaling: “normalnu” razlučivost “diže” na 4K, što posebice dobro izgleda u kombinaciji s game modeom. Može prikazati milijardu boja, a veliku ekransku površinu možete iskoristiti i za bratsku podjelu (“slika pokraj slike”) ili klasičnu sliku u slici – da vam ne promaknu novosti s Facebooka dok igrate igre. Da, uz ovo se stvarno lako razmaziti...

5599 kuna www.samsung.hr

Freecom Tough Drive SSD

Taman kad smo se navikli da su vanjski tvrdi diskovi postali cjenovno dostupni, evo nam nove napasti: vanjskih SSD-ova. Oni su toliko skupi da si možemo priuštiti smo one manjeg kapaciteta (ovaj ima 256 MB), ali teško im je odoljeti jer em su puuuuno brži od klasičnih tvrdih diskova, em su otporniji i izdržljiviji (jer nemaju pokretnih dijelova): ovaj će izdržati i pad s visine od dva metra, a i bešuman je jer nema i ne treba ventilator. 


1399 kuna www.freecom.com

Panasonic Lumix GM1

SLR fotoaparati s izmjenjivom optikom sve su manji i manji... Ne, riječi vas ne mogu pripremiti na šok susreta s ovim fotoaparatom: on je toliko, toliko malen! Nekako slutite da se za toliku minijaturizaciju morala podnijeti neka žrtva – ali, osim trajanja baterije, nismo našli manu, a nije se imala gdje sakriti jer ovo je SLR aparat koji stvarno stane u džep.

5799 kuna www.panasonic.hr

Genius LuxePad A120

Geniusova tipkovnica s ugrađenom torbicom za 7/8” tablete nije baš luksuzna kako joj ime sugerira, ali za svoju cijenu itekako puno daje: pretvara nevelik tablet u još iskoristiviju spravu koja ponekad može zamijeniti “pravo” računalo. Torbica čini tablet sigurnijim na udarce, padove i ostala neočekivana iznenađenja, a kad je rasklopite, služi kao stalak.

149 kuna www.geniusnet.com

Logitech Z600

Ovaj elegantni, ekskluzivno dizajnirani zvučnik idealan je pratitelj Macova i ultrabookova, a preko Bluetootha znat će se spojiti i s drugim izvorima zvuka (smartphonei, tableti...) Zvuče jednako sjajno kako izgledaju: s lakoćom će zvukom ispuniti sobu ili ured osrednje veličine i nametnuti se kao glavni ili jedini izvor zvuka ako u blizini nema klasičnog hi-fi sustava. Jedina mana: podešavanje glasnoće kružnim pokretima po vrhu zvučnika je efektno, ali ne baš praktično.

1119 kuna www.logitech.com

>> Kućna tamna komora, hrvatski proizvod, svjetski je hit!

>> Jednostavne, zabavne i korisne aplikacije koje nećete tako lako izbrisati

Komentara 1

RU
rodijak Ujo
22:12 09.06.2014.

Verbatim Freecom Tough Drive SSD USB 3.0 ima 256GB a ne 256MB !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije