Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Pinjuh

Za 'Jedač plamena' hrvatskog inovatora zanima se i NASA

Marko Pinjuh
Foto: screenshot/youtube
06.11.2014.
u 11:15

Pinjuh je prošlog vikenda na svjetskom sajmu inovacija IENA u Njemačkoj osvojio srebro za svoj vakuumski motor "Jedač plamena"

Studentu treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijek, Marku Pinjuhu, suradnju je ponudila i američka NASA, piše Glas Slavonije.

Pinjuh je prošlog vikenda na svjetskom sajmu inovacija IENA u Njemačkoj osvojio srebro za svoj vakuumski motor "Jedač plamena". Prema njegovim riječima, taj motor omogućuje uštedu energije za 40 posto.

– Vakuumski motor "Jedač plamena" zbog svoje jednostavne izvedbe i konstrukcije ugrađuje se na već postojeći toplinski izvor, ložište ili kotlovnicu te svojim radom povećava efikasnost vašeg izvora za 40 posto. Ovaj motor ne treba održavanje zbog uvođenja filtra, također je neovisan o podmazivanju zbog svojstva materijala – rekao je Pinjuh koji je potvrdio da se za "Jedač plamena" zainteresirala i NASA.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Domaći inovatori osvojili 13 medalja u Nürnbergu

Komentara 4

SZ
simo.zgela
07:13 06.11.2014.

ne mogu vjerovati da je novinar za ovaj clanak od par recenica dobio placu,dno dna.pa mogao se potruditi pa provjeriti detalje o tom motoru pa napisati,ali zasto bi....kad je u ovoj banana drzavi najbolje placen nerad.

GL
glupkostup
10:36 06.11.2014.

Zasto ste mi pobrisali komentar u kojem sa dao linkove na Youtube gdje se vidi da ovaj motor postoji vec godinama. Zar je to novinarstvo? Sram vas bilo!

NA
navijala
10:02 06.11.2014.

Ne mogu shvatiti da je to novost kad sam prije desetak godina ,a i dan danas preko takav Motor "Flamenfresser" mogao kupiti od vise privatnih proizvodjaca.Pogledajte na internetu pa cete vidjeti da to vec davno ljudi poznaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije