Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Yahoo i Google postigli sporazum oko internetskog oglašavanja

yahoo-txt.jpg
import
13.06.2008.
u 08:59

Internetska kompanija Yahoo sklopila je sporazum s Googleom prema kojem će Yahoo koristiti oglašivačku tehnologiju najpopularnije tražilice na svijetu.

U skladu s postignutim dogovorom, Googleove reklame pojavljivat će se uz neke od rezultata pretraživanja na Yahoou u SAD-u i Kanadi. Ovaj potez uslijedio je nakon što Yahoou nije uspjelo uvjeriti Microsoft da ponovno izađe s ponudom za kupnju te internetske kompanije.

Pregovori o Microsoftovu preuzimanju završili su nakon što je Yahoo odbio prijedlog softverskog diva da kupi samo Yahooovu tražilicu.

O sporazumu s Googleom u Yahoou predviđaju da bi mogao donijeti dodatne prihode od 800 milijuna dolara godišnje. "Ovaj komercijalni sporazum omogućuje Yahoou pružanje relevantnijih oglasa korisnicima te bolje oglašivačke tehnologije izdavačima i oglašivačima," smatra Eric Schmidt, predsjednik i izvršni direktor Googlea.

Prema ugovoru, partnerstvo će trajati tri godine, no moglo bi se produžiti do deset godina, ako se Yahoo odluči za obnovu sporazuma.

(M.Mik.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije