Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH ZA MICROSOFT

Xbox 360 i dalje najpopularnija igraća konzola u SAD-u

xbox,igrice,portal
Oliver Berg/DPA/PIXSELL
15.02.2013.
u 18:13

Microsoft je već 25. mjesec za redom prvi po prodaji te sa 281 tisućom prodanih uređaja drži 44 posto tržišta igraćih konzola

Microsoftov Xbox 360 i dalje je najpopularnija igraća konzola u SAD-u, prenosi CBS. Prema rezultatima istraživanja tržišta videoigara za siječanj, koje je objavila tvrtka NPD, Microsoft je već 25. mjesec za redom prvi po prodaji te sa 281 tisućom prodanih uređaja drži 44 posto tržišta igraćih konzola. Kupci su u tom razdoblju potrošili 338 milijuna dolara na hardver, softver i razne dodatke za Xbox.

Unatoč uspjehu Xboxa, ukupna prodaja hardvera pala je za 17 posto u odnosu na siječanj 2011. godine te iznosi 205 milijuna dolara. Prodano je softvera za ukupno 373,1 milijun dolara, a kupci su na hardver, softver i dodatke potrošili ukupno 834,7 milijuna dolara.

Nije poznato koliko je točno Microsoft bio bolji od konkurenata jer su Sony i Nintendo ostali škrti na podacima o prodaji tijekom siječnja, a NPD ne objavljuje broj prodanih uređaja.

>> Sony u šest godina prodao 70 milijuna PlayStationa 3

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
12:08 16.02.2013.

naravno da je popularan u SAD-u kad u SAD-u korisnici mogu iskoristiti sve njegove osobine... druge regije su zakinute za puno stvari... mnoge igre nisu dostupne online pa trgovci nabijaju cijene i onda naravno da se traže modificirane konzole a modificirane konzole MS banira.... zato nikad XBOX nigdje neće biti popularan van SAD-a i VB eventualno...

DU
Deleted user
15:27 17.02.2013.

Je kad se u SAD-u more nabavit za 99$ novi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije