Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazuju moć

VIDEO Rusi predstavili robo-tenk kakav smo dosad gledali u SF filmovima

Foto: screenshot/youtube
11.03.2018.
u 11:30

Tenk je navodno u stanju vršiti izviđanje i patroliranje, kao i držati stražu. Može i čistiti mine, kao i pružati vatrenu podršku drugim vojnicima

Ruska vojska objavila je snimku novog oružja kako bi pokazala da i dalje predano radi na razvoju nacionalnih oružanih snaga, piše Daily Mail.

Tvrtka Kalašnjikov prikazala je snimku tenka-robota koji raketama sravnjuje sa zemljom cijelu zgradu, a zatim napada neprijateljsko uporište zajedno s ljudskim vojnicima.

Tenk je navodno u stanju vršiti izviđanje i patroliranje, kao i držati stražu. Može i čistiti mine, kao i pružati vatrenu podršku drugim vojnicima, no točan nivo autonomije i dalje je nepoznat. Na testiranju su se, osim tenka-robota pojavili i novi motori, bagiji te strojnica po imenu Vitjaz, javili su ruski mediji.

Kalašnjikov je najpoznatiji po svojoj seriji jurišnih pušaka, uključujući i AK-47, no projektira i proizvodi široki dijapazon druge vojne opreme. Proizvodi oko 95% svog lakog naoružanja koje se prodaje u Rusiji te izvozi u 27 država.

Pogledajte i koje će države igrati glavnu ulogu ako dođe do 3. svj. rata:

1/12

Komentara 10

ST
stefj
14:33 11.03.2018.

Hm, nije mi jasno što je tu revolucionarno... Ameri imaju slične tenkiće već godinama, koji manje-više mogu samostalno djelovati, Izraelci već godinama na zidovima imaju automatska mitraljeska gnijezda koja sama pucaju, a o avionima da ne pričamo... Razlika je samo u tome da su i Rusi shvatili da reklama zlata vrijedi, te su počeli reklamirati i napuhavati svoje proizvode... Za prave stvari se niti ne zna i jedini Amerikanci imaju dovoljno love da se bave fundamentalnim istraživanjima i rade tehnološke proboje... A akop dođe do rata i ako ostane konvencionalan, vidjet će se prednost diktatorskog režima nad demokracijom i birokracijom, te se lako može desiti da jedna Rusija sa svojih 100 mil. stanovnika pregazi EU sa svojih 500 mil... Tu je jedina i ključna prednost koju Rusija ima, ništa drugo...

RO
rojnik
12:33 11.03.2018.

A da li je bolji od Srpskog Malog Miloša??Mislim pošto se onaj zove mali valjda je ruski bolji ali znajući komšije vjerujem da su Rusi iskopirali Malog Miloša.

Avatar comandante
comandante
13:37 11.03.2018.

Svaka cast rujke, samo zivcirajte NATO zlocince!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije