Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo iz Disneyja

VIDEO Fantastični robot hvata loptice i žonglira

robot
YouTube
22.11.2012.
u 08:24

Robot očima prati lopticu u zraku, hvata je rukama te reagira kada mu ispadne. Fantastična je stvar i da može sam žonglirati.

Još jedna fantastična stvar dolazi iz Disneyjeve radionice. Znanstvenici su izradili robota koji se s vama dobacuje lopticom.

Robot očima prati lopticu u zraku, hvata je rukama te reagira kada mu ispadne. Fantastična je stvar i da može sam žonglirati.

Koristi sustav vanjskih kamera kako bi pratio loptice i algoritam koji predviđa gdje će one pasti. Kada ne uspije uhvatiti, robot gleda iza sebe ili u pod gdje je loptica pala, sliježe ramenima ili maše glavom.

"Momak" je izrađen za tematske parkove, no neće biti čudno budu li ga jednoga dana naša djeca imala u kućama.

>>Unapređuju robota za najteže akcije spašavanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije