Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVACIJE

Veliki uspjeh hrvatskih znanstvenika s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

28.11.2018.
u 23:34

Međunarodno udruženje za ceste dodijelilo je Građevinskom fakultetu nagradu u kategoriji "Istraživanje"

Istaživački tim na čelu s prof.dr.sc. Stjepanom Lakušićem, dobitnik je velikog kristalnog globusa u kategoriji “Istrażivanje” za inovativni proizvod „RUCONBAR - apsorbirajuće betonske barijere za zaštitu od buke s recikliranom gumom“ koji su razvili u suradnji s dvije hrvatske tvrtke, Beton Lučko iz Zagreba i Gumiimpex iz Varażdina. Nagradu je dodijelilo Međunarodno udruženje za ceste
(Interational Road Federation - IRF) 7.11.2018. u Las Vegasu.

Iako je dodijeljena nagrada sama po sebi dostatno priznanje za doprinos u ovom području, ona istovremeno služi i kao podsjetnik da mobilnost i prometna povezanost ne bi bile moguće bez talenta i požrtvovnosti istraživača vezanih uz prometnu infrastrukturu.

Građevinski fakultet sada je član elitne skupine dobitnika nagrade za globalno dostignuće u sektoru cestovne infrastrukture (Global
Road Achievement Award) čije su projekte priznale njihove kolege kao primjere izvrsnosti, inovativnosti i utjecaja na društvo u cjelini.

RUCONBAR je ekološka, visoko apsorbirajuća barijera za zaštitu od buke, čiji se apsorbirajući sloj sastoji od reciklirane gume i betona. U osnovi, to je proizvod od betona sastavljen od apsorbirajućeg i nosivog sloja. Primjenom 40% gumenih granula dobivenih recikliranjem starih automobilskih guma u apsorbirajućem sloju, dobiven je proizvod koji predstavlja inovativno rješenje u području zaštite od buke, jedinstven na tržištu.

Pogledajte promotivni spot za RUCONBAR

Komentara 1

FI
FilipMarko
22:59 13.11.2019.

Na Građevinskom Fakultetu je alarmantno stanje, fakultet je izgubio Pelješki most, fakultet se raspada... Nepotizam i korupcija caruje na fakultetu... Stjepan Lakusic bira na vijeću svoju suprugu u znanstvena zvanja... Zlatko Savor zapošljava svoju kćer, koja nije ni u roku diplomirala... Kuspilic zapošljava svoga sina na fakultetu... Sve to je dovelo do raspadajucega stanja na fakultetu što sada pokušavaju zamagliti nekakvim nagradicama za nešto što se u svijetu odavno proizvodi i postoji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije