Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SAMO 5 SEKUNDI

Uskoro plaćanje računa skeniranjem vena na dlanovima

račun
Dalibor Urukalović/PIXSELL
16.04.2014.
u 08:30

Skener je još u fazi testiranja u 15 trgovina

Zvuči futuristički – račune ćemo uskoro plaćati skeniranjem dlana. Iako je skener još u fazi testiranja u 15 trgovina, novi način plaćanja računa mogao bi uskoro postati stvarnost.

Švedska tvrtka Quikster, naime, razvila je skener koji očitava kolanje venske krvi na dlanovima!

– Na ideju sam došao čekajući na blagajni u redu da platim račun. To je dugo i dosadno, a plaćanje putem skenera vena gotovo je za samo nekoliko sekundi – kazao je za Spiegel Fredrik Leifland, autor ove inovacije. Vene na dlanovima jedinstvene su poput otiska prstiju.

>> Robosapiensi: Razumjet će nas, učiti, pričat će viceve, pa čak i flertovati...

Komentara 2

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
08:53 16.04.2014.

U krvi nemam ni lipe.

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
07:11 27.04.2014.

Po čemu je to brže od kartice ? Provučeš karticu, POS aparat se poveže sa serverom banke, server banke odobri i izađe papirić koji potpišeš. Čisto sumnjam da će ti u venama pisati koliko imaš novaca na računu pa dada neće trebati čekati. Isto tako će trebati i potpisati da ti nitko nije slučajno očitao vene. Heh, nigdje veze, bezveze. Bolje onda ubrzat tako što će se izbacit potpisivanje kartice. Ionako ja često peglam ženinu i ona moju, a nemamo ista prezimena. Samo povučem par krivih crta po papiriću i to je to. I tako već 8 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije