Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborna skupština

Đuro Lubura novi predsjednik Hrvatske Mense

Ana Lubura Zegnal, Đuro Lubura, Goran Maričić i Marko Prlić
Foto: PR
1/3
17.06.2019.
u 11:34

- Članovi Mense dužni su inteligenciju upotrebljavati na dobrobit zajednice u kojoj živimo. Vrijeme je da se u tom pravcu više angažiramo i u okviru mogućnosti koje nam pravila Mense pružaju pokušamo utjecati na društvo oko nas – rekao je Lubura

Za novog predsjednika Hrvatske Mense na izbornoj skupštini proteklog vikenda izabran je Đuro Lubura, dok su za članove Predsjedništva izabrani Ana Lubura Zegnal, Luka Pavičić, Marko Prlić i Goran Maričić.

Novi čelnik ove neprofitne udruge natprosječno inteligentnih osoba nakon izbora je zahvalio dosadašnjoj predsjednici i članovima Predsjedništva te najavio kako će se u dvogodišnjem mandatu u suradnji s ostalim članovima Predsjedništva i drugim volonterima truditi Hrvatsku Mensu otvoriti javnosti te ojačati društvenu ulogu članova Mense u Hrvatskoj.

- Članovi Mense dužni su inteligenciju upotrebljavati na dobrobit zajednice u kojoj živimo. Vrijeme je da se u tom pravcu više angažiramo i u okviru mogućnosti koje nam pravila Mense pružaju pokušamo utjecati na društvo oko nas – rekao je Lubura.

Hrvatska Mensa dio je međunarodne udruge natprosječno inteligentnih pojedinaca. Jedini uvjet za učlanjenje je rezultat na standardiziranom testu inteligencije viši od 98 posto populacije. Hrvatska Mensa ima oko 750 članova, a nova testiranja se povremeno provode u više gradova o čemu se informacije pravovremeno mogu pronaći na stranicama www.mensa.hr.

Đuro Lubura je konzultant na području elektroničkih komunikacija te stalni sudski vještak za telekomunikacije i tržišno natjecanje u telekomunikacijama. Dugogodišnji je aktivist u zaštiti prava korisnika telekomunikacijskih usluga, a sudjelovao je i u drugim društveno korisnim građanskim akcijama. U Hrvatskoj Mensi je u ranijim mandatima bio član Predsjedništva, Nadzornog odbora i zamjenik predsjednika.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Behemot
Behemot
00:18 18.06.2019.

U Mensi je zabranjeno bavljenje politikom. Zabranjene su i poslovne ideje jer je udruga neprofitna. Dopušteno je rješavanje križaljki i kvizova te igranje pikada. U zemlji idiota, i 2% najpametnijih su i dalje idioti.

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
13:09 17.06.2019.

...a dosadašnji predsjednik Mense je bio Marko Šolić, učitelj informatike u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu. :-)

GV
golub Vaso
13:26 17.06.2019.

vrlo pametan čovjek koji je pisao zakon o prometu za sebe, gdje prodaje m pod bubrege ili tzv. upravitelja prijevoza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije