Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje znanstveniku

Ugledni hrvatski biolog dr. Davor Solter dobitnik kanadske nagrade Gairdner

Dodjela nagrade hrvatskom znanstveniku Davoru Solteru u veleposlanstvu Kanade
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
06.07.2018.
u 08:32

Dr. Solter dobio je nagradu za otkriće genomskog utiska kod sisavaca koji rezultira izražajem gena naslijeđenih od samo jednog roditelja

Naš ugledni znanstvenik, biolog dr. sc. Davor Solter laureat je prestižne kanadske nagrade Gairdner koju neki nazivaju i kanadskim Nobelom.

Tim je povodom u rezidenciji kanadskog veleposlanika Daniela Maksymiuka u srijedu navečer održana svečanost kojoj su nazočili brojni ugledni članovi znanstvene zajednice poput dr. sc. Slobodana Vukičevića, dr. sc. Gordana Luca, ravnatelja Instituta Ruđer Bošković Davida Matthewa Smitha, dr. sc. Ivice Kostovića, dr. sc. Igora Štagljara, kao i ministrice znanosti Blaženke Divjak te rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.

Dr. Solter dobio je nagradu za otkriće genomskog utiska kod sisavaca koji rezultira specifičnim izražajem gena naslijeđenih od samo jednog roditelja te utjecaja tog utiska na razvoj i bolesti. Naš znanstvenik nagradu vrijednu 100.000 dolara dijeli s dr. Azimom Suranijem sa Sveučilišta u Cambridgeu.

Dodjela nagrade hrvatskom znanstveniku Davoru Solteru u veleposlanstvu Kanade
1/8

Svaki laureat ima privilegij odabrati grad u kojem će proslaviti nagradu, a kako je dr. Solter Zagrepčanin, izbor je pao na hrvatsku metropolu.

Veleposlanik Maksymiuk podsjetio je kako je kanadska vlada u mandatu Justina Trudeaua znatno povećala sredstva namijenjena znanosti pa sada izdvaja čak tri milijarde američkih dolara. 

Sveučilište u Zagrebu promoviralo 368 novih doktora znanosti i umjetnosti

Dodjela nagrade hrvatskom znanstveniku Davoru Solteru u veleposlanstvu Kanade
1/10

 

Komentara 1

TE
tester
09:42 06.07.2018.

hoće li i njemu kolinda uletjeti u svlačionicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije