Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh

Učenici zagrebačke srednje škole razgovarali s astronautom na ISS-u

Prva srednja informatička škola
Foto: Screenshot
18.01.2018.
u 10:21

U projektu je sudjelovao Amaterski Radio na ISS-u (ARISS), astronaut Scott Tingle na ISS-u, radioamateri na Zemlji te učenici hrvatske škole

Dvadeset učenika Prve srednje informatičke škole iz Zagreba jutros je razgovaralo s astronautom u svemiru koji se nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

U projektu je sudjelovao Amaterski Radio na ISS-u (ARISS), astronaut Scott Tingle na ISS-u, radioamateri na Zemlji te učenici hrvatske škole.

Inače, ovo je projekt ARISS-a za koji se natjecalo 40-ak škola iz Europske unije, a hrvatska škola je jedna od 14 koja sudjeluje u njemu. Za projekt ih je prijavila profesorica etike i PIG-a Tihana Jarić Dauenhauer.

Škola je kontakt s astronautom Scottom Tingleom uspostavila u 9.46 sati, a učenici su mu postavili 20 pitanja.

Jedan od učenika astronauta je pitao kako se tuširaju na ISS-u, a on mu je objasnio da to rade s vlažnim ručnicima.

Učenike je zanimalo je li itko od posade s ISS-a ikada imao ozbiljnih zdravstvenih problema te kako se nose s gubitkom mišića.

Cijeli razgovor Prva srednja informatička škola uživo je prenosila na svojoj Facebook stranici, a kako je tekao možete pogledati u priloženom videu.

Komentara 1

MI
midea
19:31 21.02.2018.

Ne obmanjujte školarce , nisu razgovarali sa svemirskom stanicom jer tamo gore nema nikoga , posada je na zemlji i glumata neke eksperimente u bestežinskom stanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije