Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika popularnost

U Egiptu i Rusiji velik porast broja korisnika društvenih mreža

'facebook-user-ff'
Arhiva VL
21.12.2011.
u 15:56

U odnosu na prošlu godinu broj korisnika mreža poput Facebooka u obje zemlje porastao je 10 posto.

Upotreba internetskih društvenih mreža u Egiptu i Rusiji jako je porasla u posljednjih godinu dana, pokazalo je istraživanje centra Pew, a taj je porast najvjerojatnije povezan s nedavnim političkim nemirima u tim zemljama, tijekom kojih su se prosvjednici koristili alternativnim komunikacijskim putevima.

Gotovo svi korisnici interneta u Rusiji, to jest 43 posto ispitanih, koriste se društvenim mrežama. Samo se šest posto ispitanih ne koristi tim mrežama, dok se 49 posto uopće ne koristi internetom. U Egiptu se pak samo četiri posto korisnika interneta ne koristi i društvenim mrežama. U obje zemlje zabilježen je 10-postotni rast u odnosu na istraživanje provedeno prije godinu dana.

Na prvom su mjestu po broju korisnika Izrael i SAD, gdje se 53, odnosno 50 posto odraslih koristi društvenim mrežama. Njemačka, Francuska i Japan jedine su zemlje u kojima je više korisnika interneta koji se ne koriste društvenim mrežama od onih koji se koriste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije