Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elon Musk najavio

Twitter ponovno pokreće uslugu verifikacije računa: Kvačice će biti u više boja, ručno će se autentificirati

FILE PHOTO: Illustration shows Elon Musk twitter account and Twitter logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
26.11.2022.
u 07:42

Izmijenjena usluga verifikacije, koja će stajati osam dolara mjesečno, omogućit će fizičkim osobama da imaju i manji, sekundarni logo organizacija za koje rade i to samo ako ih one verificiraju, naveo je Musk.

Twitter Inc planira idućega petka ponovno pokrenuti uslugu verifikacije računa, s različitim bojama kvačica za pojedince, tvrtke i vlade, nakon što je neuspješno početno pokretanje te usluge dovelo do porasta broja korisnika koji se lažno predstavljaju kao slavne osobe i brendovi na toj komunikacijskoj platformi.

Izvršni direktor Twittera Elon Musk u petak je najavio - putem Twittera, naravno - da je odredio boje kvačica za različite kategorije korisnika - zlatnu za tvrtke, sivu za vlade i plavu za pojedince, uključujući slavne osobe.

"Bolno, ali neophodno", poručio je, dodavši da će verificirani računi biti ručno autentificirani prije nego što se kvačica aktivira.

Izmijenjena usluga verifikacije, koja će stajati osam dolara mjesečno, omogućit će fizičkim osobama da imaju i manji, sekundarni logo organizacija za koje rade i to samo ako ih one verificiraju, naveo je Musk u svom tweetu u petak. 

"Dulje objašnjenje sljedeći tjedan", zaključio je.

Ta usluga, čije je pokretanje bilo najavljeno za ovaj ponedjeljak, pa odgođeno kako bi se povećala razina sigurnosti, ključna je da Twitter uspije povećati prihod u vrijeme kada Musk pokušava zadržati oglašivače, nakon što je prošlog mjeseca kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Raniji pokušaj uvođenja novog modela kvačice izazvao je poplavu lažnih Twitterovih računa, od kojih su neki imitirali Muska, ali i velike kompanije, pa ga je Musk privremeno obustavio. Primjerice, jedan korisnik pretvarao se da je proizvođač lijekova Eli Lilly te je objavio da će inzulin biti besplatan, što je izazvalo pad dionica te tvrtke. 

VIDEO Korisnici masovno bježe s Twittera na manje platforme: Nekoliko alternativa privuklo najviše pozornosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije