Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast sigurnosti

Tvrtke sve spremnije za kibernetičku sigurnost, ali još uvijek nedovoljno

storyeditor/2022-05-22/AliCarlGulerman_CEO_RS_Security.jpg
Foto: VERSO ALTIMA GRUPA
1/4
25.05.2022.
u 00:15

Cilj konferencije bio je aktualizirati temu kibernetičke sigurnosti iznošenjem novih rješenja za sigurnost trendova, među kojima je sve izraženija potraga za cyber stručnjacima

Broj tvrtki koje su pripravne za obranu od kibernetičkih napada u kontinuiranom su porastu, no to je i dalje nedovoljno kako bi ostvarile punu zaštitu, zaključci su konferencije koju je proteklog tjedna organizirala Verso Altima grupa.

- Nekoliko je stvari koje svaka organizacija treba uzeti u obzir kako bi se zaštitila od napada. Prije svega riječ je o identifikaciji sustava koje treba štititi, jer nisu svi podaci i sustavi jednako važni i nisu jednako izloženi napadima. Drugo su preventivni alati koji sprečavaju napade, a treće je detekcija koja omogućuje da korisnik u svakom trenutku zna što se događa s njegovim kibernetičkim okruženjem te da bude svjestan da se napad doista i događa - istaknuto je.

Cilj konferencije bio je aktualizirati temu kibernetičke sigurnosti iznošenjem novih rješenja za sigurnost trendova, među kojima je sve izraženija potraga za cyber stručnjacima, kojih u svijetu, procjenjuje se, nedostaje oko 3,5 milijuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije