Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Mrvoš

Tvorac pametne klupe ima novi proizvod za punjenje električnih bicikala

Ivan Mrvoš
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
14.11.2018.
u 08:26

Vrijednost tržišta cikloturizma u Europi procjenjuje se na više milijardi eura

Ivan Mrvoš, tvorac pametne klupe Steora, ima novi proizvod koji je vezan za trend snažnog porasta prodaje električnih bicikala i rast cikloturizma, osobito u Europi.

Kako se navodi u priopćenju Mrvoševe tvrtke Include, sve je više električnih bicikala u urbanim sredinama, a nemaju se gdje puniti, a nedostatna je i elektrifikacija sve većeg broja biciklističkih ruta u ruralnim područjima.

Ivan Mrvoš
1/5

Vrijednost tržišta cikloturizma u Europi procjenjuje se na više milijardi eura, a države poput Velike Britanije i Njemačke godišnje izdvajaju više od 100 milijuna eura na opremanje biciklističkih ruta.

Kao odgovor na izazove u modernom cikloturizmu Include je kreirao svoj novi „GreenTech“ proizvod – Monna Cycling Point, koji je jučer prvi put predstavljen na najvećem Smart City sajmu u Barceloni.

Monna je dizajnirana kao tehnološko rješenje namijenjeno urbanim i ruralnim sredinama na lokacijama bez električne energije.

Uz funkcije punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Monna uz posebno dizajnirane solarne panele omogućuje punjenje električnih bicikala te kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala. Ima ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka putem Dashboarda o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima.

Inače, u samo tri godine tvrtka Include je uspješno instalirala više od 900 Steora pametnih klupa na 40 globalnih tržišta u više od 250 gradova.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:58 14.11.2018.

Firma je kupila jednu "pametnu klupu" (oko 15.000 + pdv). Klupa je tvrda i neudobna za sjediti, nema naslona (?!?) pa se iskriviš nakon nekoliko minuta. Rubovi klupe su napravljeni pod izuzetno oštrih 90° što dodatno dopridonosi neudobnosti. Opći dojam,, poluzavršen proizvod neudoban za korištenje. Ukratko, da je moja firma nikada ti brale ne bi vidio MOJIH 15.000 + pdv. Ali momku svaka čast što je uspio to sranje uvaliti po svijetu, dobra poznanstva pa možeš imati uspjeh i sa ovakvim polu-proizvodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije