Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi za FB

Tuži Facebook zbog lažnih reklama s njegovim imenom

Martin Lewis
Foto: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL
23.04.2018.
u 10:08

Reklame su nudile ljudima pomoć u trgovini "bitcoinom", a kao primjer što može značiti takva reklama, Lewis je naveo slučaj u kojem je žena potrošila 100 tisuća funti nakon što je kliknula na reklamu s njegovim likom.

Martin Lewis, savjetnik potrošača i stručnjak za uštedu novca te osnivač web stranice MoneySavingExpertodlučio je tužiti Facebook zbog lažnih reklama s njegovim imenom. 

Lewis je rekao kako Facebook kao tvrtka ne može zaustaviti lažne reklame i tako dovodi lakovjerne ljude u probleme. 

Dodao je i kako - neću profitirati od nijednog gubitka takvih osoba, ali nadam se da će ovo pokrenuti Facebook dovoljno da uklone lažne oglase jer je siromašnim ljudima lakše manipulirati. - 

Reklame su nudile ljudima pomoć u trgovini "bitcoinom", a kao primjer što može značiti takva reklama, Lewis je naveo slučaj u kojem je žena potrošila 100 tisuća funti nakon što je kliknula na reklamu s njegovim likom. Srećom, žena je uspjela vratiti novac jer je postojao trag plaćanja karticom. 

- Dobijem po pet poruka dnevno gdje mi se jave ljudi s pitanjima u vezi bitcoina. Facebook ništa ne čini po tom pitanju te se stalno ponavlja ovaj problem. Druge tvrtke poput Outbraina koji su imali ovaj problem maknuli su reklame. Ono što dodatno iritira jest to što mi Facebook poručuje da je sve na meni, ja moram uložiti svoje vrijeme i truditi  konstantno prijavljivati reklame da ih maknu - rekao je Lewis. 

- Mark Zuckerberg stalno propagira neki moral, a njegov Facebook je prvak lažne moralnosti - "rigao je vatru" Lewis te zaključio kako ga nije briga hoće li pobijediti ili izgubiti na sudu:

-Bitno mi je samo da se čuje glas o tome što takve kompanije rade ljudima - zaključio je Lewis na kraju.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije