Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUSK OBJAVIO

Teslini električni automobili mogli bi se ponovno plaćati bitcoinima, ali uz jedan uvjet

FILE PHOTO: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk speaks during a conversation with legendary game designer Todd Howard at the E3 gaming convention in Los Angeles
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
14.06.2021.
u 17:15

Prihvatljivo bi bilo kada bi polovina struje potrošene na 'rudarenje' bila proizvedena iz obnovljivih izvora, napisao je Musk u nedjelju na Twitteru

Kupci će ponovo moći plaćati Tesline električne automobile bitcoinima samo ako se znatno smanji šteta koju okolišu nanosi registracija transakcija u toj kriptovaluti, poručio je šef američke tvrtke Elon Musk.

Prihvatljivo bi bilo kada bi polovina struje potrošene na 'rudarenje' bila proizvedena iz obnovljivih izvora, napisao je Musk u nedjelju na Twitteru.

Bitcoini se generiraju složenim računalnim procesima koji zahtijevaju ogromne količine električne energije. Zato su kriptovalute česta meta kritika ekoloških aktivista.

Proteklih su mjeseci Musk i Tesla spominjali bitcoin u nekoliko navrata, potaknuvši snažne oscilacije najpopularnije kriptovalute.

Kompanija je prvo priopćila da je uložila oko 1,5 milijardi dolara u kupnju bitcoina i da će kupcima uskoro omogućiti da njezine automobile plaćaju tom digitalnom valutom.

Bitcoin je uveden kao opcija plaćanja u ožujku da bi je Tesla nakon manje od dva mjeseca obustavio, uz Muskovo upozorenje o štetnom utjecaju na okoliš.

Šef Tesle odbacuje optužbe da čestim promjenama mišljenja manipulira vrijednošću bitcoina, navodi agencija dpa.

Naglasio je i da je Tesla prodao oko 10 posto portfelja u bitcoinima kako bi dokazao da prodaja neće izazvati značajne promjene u njegovoj vrijednosti kriptovalute.

Bitcoin je nakon najnovijeg Muskovog tweeta poskočio gotovo 10 posto, premašivši ponovo 40.000 dolara.

VIDEO Tesla Cybertruck

Ključne riječi

Komentara 1

RE
reborn
09:57 15.06.2021.

Ovakve izjave meni zvuče kao manipuliranje tržištem virtualnih valuta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije