Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskrenost

Suosnivač Applea Steve Wozniak nahvalio Android

17.01.2012.
u 18:52

Wozu smetaju Siri i kratko trajanje baterije, ali i dalje preporučuje iPhone jer je jednostavniji

Apple muku muči s jeftinijim uređajima opremljenima Androidom, koji žestoki Appleovi poklonici smatraju tek lošijom kopijom iOS-a. No s njima se ne slaže Appleov suosnivač Steve Wozniak koji je u razgovoru za The Daily Beast nahvalio suparničke proizvode.

– Moj primarni telefon je iPhone, ali bih stvarno volio kad bi on mogao sve što može Android – rekao je slavni "Woz", kultna figura među Appleovim obožavateljima.

Wozniak smatra da je Android nešto složeniji od iPhonea, ali ipak ne previše. Štoviše, rekao je, ako ste spremni uložiti malo vremena da shvatite kako radi u nekim stvarima, može ponuditi više. Wozniak smatra da glasovno upravljanje bolje funkcionira na Androidu, a sviđa mu se i njegov ugrađeni navigacijski sustav, dok mu kod najnovijeg iPhonea smeta kratko trajanje baterije.

Woz je napao čak i virtualnu pomoćnicu Siri koju je volio koristiti dok je bila riječ o samostalnoj aplikaciji, ali mu se sve manje sviđala nakon što ju je Apple kupio i ugradio u iPhone 4S.

– S iPhoneom 4 mogao sam pritisnuti gumb i nazvati svoju suprugu. Sad to na 4S mogu samo kad se Siri može spojiti na internet. Ali ona to često ne može. Android mi nikad nije odgovorio: "Ne mogu se spojiti na internet" – razočaran je Woz, koji unatoč svim kritikama i dalje preporučuje iPhone kao najbolji izbor za većinu korisnika jer je jednostavan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije