Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za vlasništvo

Sudac nije odobrio pretragu Zuckerbergovih računala iz 2003.

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Reuters/Pixsell
05.04.2012.
u 09:05

Ceglia tvrdi da je 2003. Zuckerbergu dao 1000 dolara za pokretanje Facebooka i potpisao s njim ugovor te traži pola vlasništva nad društvenom mrežom

Sudski spor u kojem njujorški biznismen Paul Ceglia traži pola vlasništva nad društvenom mrežom Facebook osnivača Marka Zuckerberga dobio je nastavak.

Sudac je odlučio da se Ceglia, koji tvrdi da je 2003. Zuckerbergu dao tisuću dolara za pokretanje Facebooka te potpisao s njim ugovor u ovoj fazi suđenja neće moći sučeliti s osnivačem popularne društvene mreže. Također, sudac nije odobrio pretragu Zuckerbergovih računala iz 2003. godine.

Iz Facebooka tvrde da je ugovor lažan i traže odbacivanje tužbe.

Ceglijini odvjetnici zatražili su da stručnjaci u iduća dva mjeseca ispitaju vjerodostojnost spomenutog ugovora, što je sudac odobrio, a bit će im omogućeno i ispitivanje Facebookovih pravnika vezano za vlasništvo kompanije.

Facebookovi odvjetnici pak tvrde da Ceglia nije sudjelovao u osmišljavanju Facebooka već da je sa Zuckerbergom potpisao ugovor o razvoju softvera za mapiranje ulica.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije