Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni fizičar

Stephen Hawking: Ljudskoj rasi prijeti izumiranje

Stephen Hawking
Foto: Press Association/Pixsell
03.12.2014.
u 07:33

Hawking je dodao i kako internetske kompanije moraju poduzeti sve kako bi spriječile da internet postane teroristički zapovjedni centar

Stephen Hawking, jedan od najpoznatijih svjetskih znanstvenika izjavio je kako bi pokušaji za stvaranjem umjetne inteligencije mogli dovesti do propasti ljudske rase, javlja BBC.  

- Razvoj u potpunosti umjetne inteligencije mogao bi dovesti do kraja naše rase, kazao je Hawking. Slavni fizičar tvrdi kako strojevi koji mogu razmišljati predstavljaju prijetnju našem postojanju.

Hawking je dodao i kako internetske kompanije moraju poduzeti sve kako bi spriječile da internet postane teroristički zapovjedni centar, osvrćući se na upozorenje britanske tajne službe.

>> Stephen Hawking: 'Božja čestica' može uništiti svemir

Komentara 9

DU
Deleted user
08:23 03.12.2014.

Tja, kaj se more. U svoj neizmjernoj oholosti ljudi su si umislili da su gospodari svemira i da u ime tzv. napretka mogu činiti sve što im se prohtije. Stvaranje umjetne inteligencije, bioinženjering, kloniranje i slična "istraživanja" jesu oblici grubogg zadiranja u prirodu i njezine zakone. Zato neće biti ništa neobično ako nam se jednom priroda tako osveti kao to predviđa S. Hawking. Cinici bi možda rekli: pa što onda - nikakva šteta.

DB
doktor.buljko
13:34 03.12.2014.

Tek sad je pogledao Terminatora?

DU
Deleted user
00:24 08.12.2014.

netriba nam stjepan to kazati,znamo to i mi sami..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije