Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fizičar upozorava

Stephen Hawking: 'Božja čestica' može uništiti svemir

Stephen Hawking
Foto: Press Association/Pixsell
08.09.2014.
u 16:52

Hawking tvrdi da bi na visokim razinama energije Higgsov bozon mogao postati nestabilan što bi dovelo do ''katastrofičkog propadanja vakuuma'' te kolapsa vremena i prostora

Jedan od najpoznatijih svjetskih fizičara i kozmologa Stephen Hawking (72) upozorio je da Higgsov bozon ili "Božja čestica" ima potencijal uništiti svemir.

Kako navodi u predgovoru nove knjige ''Starmus'', ističe Daily Express, Hawking tvrdi da bi na visokim razinama energije Higgsov bozon mogao postati nestabilan što bi dovelo do ''katastrofičnog propadanja vakuuma'' te kolapsa vremena i prostora. Kaže da Higgsov bozon koji su znanstvenici otkrili 2012. u CERN-u može postati ''megastabilan'' na energijama iznad 100 milijardi GeV, no ta je opasnost malo vjerojatna u skorije vrijeme.

>>“Božja čestica” otkrit će nam možemo li putovati kroz vrijeme

>>Božja čestica otkrivena je u tunelu većem od Zagreba

Komentara 1

SU
sugarfree1
19:13 08.09.2014.

The professor did add sarcastically, however, that such an event is unlikely in the near future. He said: 'A particle accelerator that reaches 100bn GeV would be larger than Earth, and is unlikely to be funded in the present economic climat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije