Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja

Start up Aspida prikupio 146.000 eura investicija na Funderbeamu

Aspida
03.08.2017.
u 10:20

Vodeći investitor u Funderbeamu je Jadran Kapital, koji je i do sada ulagao u Aspidu te im osigurao prva sredstva još 2015. kako bi se iz ideje krenulo u programiranje aplikacije Izzy

U Funderbeamovu kampanju Aspida je krajem lipnja krenula sa skromnim ciljem, očekujući 100.000 eura, no taj je iznos s početkom kampanje vrlo brzo premašen. Tijekom mjesec dana, 99 investitora od čega više od polovica iz inozemstva, uložilo je u hrvatski start up u kojemu su prepoznali veliki potencijal za globalnu ekspanziju.

“Upravo smo za to i prikupljali novac, kako bismo s lokalnog tržišta, onoga Hrvatske i okolnih zemalja, imali mogućnost izaći na veće tržište, jer smatramo da oba naša proizvoda Izzy tipkovnica i TVizzy kojim prenosimo ključne trenutke Hrvatski Telekom HNL-e putem notifikacija, imaju šansu na globalnoj razini.” kaže Marin Erceg direktor i osnivač Aspide.

Vodeći investitor u Funderbeamu je Jadran Kapital, koji je i do sada ulagao u Aspidu te im osigurao prva sredstva još 2015. kako bi se iz ideje krenulo u programiranje aplikacije Izzy. Kroz Funderbeam mnogi su manji ulagači i pojedinci imali mogućnost uložiti od 100 eura na više, a po veličini uloženog iznosa, odmah nakon Jadran Kapitala su upravo pojedinci - jedan iz Hrvatske s 15,000 eura i drugi iz Njemačke s 13,000 eura.

Aspida na tržištu ima već 30 aplikacija pod brendom Izzy, novom platformom za digitalni marketing, a s funkcijama za korisnike koje omogućuju bolje, zabavnije i interaktivnije korištenje tipkovnica mobilnih uređaja. Drugi brend Aspide je TVizzy koji je lansiran u partnerstvu s Hrvatskim Telekomom, riječ je o prvoj aplikaciji u svijetu koja se bavi videonotifikacijama (razvijena i mogućnost pregleda u zaključanom ekranu što je svjetska inovacija), a pokriva ključne trenutke hrvatskog nogometa.

Funderbeam je platforma za prikupljanje kapitala na kojoj ulagatelji odmah nakon inicijalne faze ulaganja mogu trgovati svojim udjelima zahvaljujući inovativnom sustavu temeljenom na bitcoin tehnologiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije