Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEMIRSKA UTRKA

SpaceX lansirao raketu s rekordna 64 satelita

Space X
Foto: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL
1/2
03.12.2018.
u 22:49

Raketa je nosila satelite za 34 različite kompanije, vladine agencije i sveučilišta

Tvrtka Elona Muska SpaceX lansirala je u ponedjeljak raketu sa 64 mala satelita, najviše u jednoj misiji ikada.

Misija SSO-A treći je let jedne te iste rakete Falcon 9 u svemir, što je još jedan rekord te privatne svemirske tvrtke.

Raketa je poletjela iz zračne baze Vandenberg u Kaliforniji u 10:34 sati po lokalnom vremenu noseći satelite za 34 različite kompanije, vladine agencije i sveučilišta.

Misija je uslijedila nekoliko dana nakon što je Indija na jednoj raketi prevezla 34 satelita.

Nakon lansiranja, Falcon 9 se vratila na Zemlju, sletjevši na brod uz obalu južne Kalifornije.

SpaceX, koji je utemeljio osnivač tvrtke Tesla Inc Elon Musk, za 7. siječnja sljedeće godine priprema prvo lansiranje rakete koja bi trebala prevoziti astronaute do Međunarodne svemirske stanice ISS.

Ključne riječi

Komentara 21

ST
stefj
23:40 03.12.2018.

Bitno da smo mi još na Ustašama i partizanima i samo gledamo kako udovoljiti uhljebima. Kakve rakete...

VJ
vjaceslav
10:50 04.12.2018.

impresivni broj satelita, ali ovo je "Misija SSO-A treći je let jedne te iste rakete Falcon 9 u svemir, što je još jedan rekord te privatne svemirske tvrtke." prava vijest. to još nikome nije uspjelo - ni nasi, ni rusima,sima, ni kinezima, ni japancima, ni indijcima, ni europskoj svemirskoj agenciji, ni brazilu

MI
midea
06:13 04.12.2018.

ajde zamislimo se na trenutak , kako je moguće da niti jedna tvrtka koja ima imalo smisla za biznis nije u stanju lansirati satelit sa ugrađenim kamerama koje gledaju prema zemlji i snimaju live , ti platiš i gledaš zemlju u realnome vremenu ?? toliko o istini da postoje sateliti , planete , svemir i da je ikada netko napustio zemlju .....koja sigurno nije kugla !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije