Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNET PREKO SATELITA

SpaceX gradi novu tvornicu u Teksasu. Musk najavio i izgradnju grada Starbase

JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
03.03.2021.
u 08:01

Starlink planira mrežu od desetaka tisuća satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali gobalno brzi internet.

SpaceX gradi novu tvornicu u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, objavila je tvrtka dok njen vlasnik, poduzetnik milijarder Elon Musk nastavlja ulagati u tu američku saveznu državu.

Musk, koji vodi nekoliko futurističkih tvrtki, uključujući Tesla Inc, Neuralink i Boring Co, u prosincu se preselio u Teksas iz Kalifornije kako bi se usredotočio na novo postrojenje proizvođača električnih automobila i njegov pothvat SpaceX.

Ranije u utorak, Musk je na Twitteru objavio "stvaranje grada Starbase u Teksasu", bez daljnjih pojašnjenja.

 

Starlink planira mrežu od desetaka tisuća satelita u niskoj zemaljskoj orbiti koji bi pružali gobalno brzi internet.

Izvršni direktor Tesle rekao je ranije da će Starlink, trenutno sa sjedištem u Redmondu u Washingtonu, biti ključni izvor financiranja širih planova poput razvoja rakete Starship za let na Mjesec i na kraju pokušaj kolonizacije Marsa.

VIDEO: Nizozemci su najveći neradnici! Pogledajte u kojim zemljama se radi najmanje

 

Komentara 4

Avatar SMECHAR
SMECHAR
22:55 03.03.2021.

Baš lijepo a najveći kupac usluga je naravno Pentagon. Koja lakrdija...

DU
Deleted user
21:13 03.03.2021.

Prodavanje magle, nema tu budućnosti, zemlja ima brdo problema i to treba rješavati.

ZN
znam
09:25 03.03.2021.

SpaceX utječe na : radijaciju, vidljivo onečišćenje neba, smetnje astronomima i meterolozima, ispušni plinovi iz raketa uništavaju ozon i djeluju na klimatske promjene, onečišćenje tla i vode uslijed intenzivnog korištenja sve brojnijih lansirnih mjesta, nakupljanje svemirskog otpada, kontinuirano iscrpljivanje ii izgaranje ostarjelih satelita, zagađujući atmosferu otrovnom prašinom i dimom, sve veća vjerojatnost sudara satelita, sve veći rizik od Kesslerovog sindroma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije