Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan prizor

Snimili pad i eksploziju meteora: 'Mislili smo da je munja, bilo je svjetlo kao usred dana pa zeleno'

Meteor u Australiji
YouTube screenshot
15.02.2021.
u 09:39

Nije bilo dramatično, kako bi se očekivalo, jer umjesto ogromnog praska vladala je mrtva tišina - ispričao je mladić.

Nevjerojatnom prizoru svjedočili su stanovnici jugoistoka Australije u nedjelju navečer. Oko 22.40 sati po lokalnom vremenu Valentinovo je na području Melbournea dobilo nesvakidašnju nebesku kulisu. Naime, pad meteora i njegova eksplozija osvijetila je nebo tolikom silinom da su ljudi imali nekoliko trenutaka osjećaj kao da je dan.

- Sjedio sam u dnevnom boravku kad je bljesnulo, mislio sam da je munja - ispričao je jedan 24-godišnjak iz Korumburre dodavši kako je shvatio da nije riječ o munji kad se svjetlost zadržala nekoliko te poprimila zelenu boju.

Rekao je da je vidio "veliko zeleno svjetlo, koje je samo prolazilo nebom, a zatim je eksplodiralo".

- No, nije bilo dramatično, kako bi se očekivalo, jer umjesto ogromnog praska vladala je mrtva tišina - dodao je mladić.

 

Nadzorna kamera na njegovoj kući zabilježila je pad meteora, a on je dodao kako se na snimci vidi da meteor pada sasvim ravno.

Njegovu majku oduševio je taj trenutak pa je kazala kako je sve blještilo kao za danjeg svjetla.

Mnogi su se pripremili na pad meteora pa su snimili taj trenutak, a dr. Ellie Samson iz svemirskog znanstveno-tehnološkog centra Curtin kazala je kako je ovo bila prilika za vidjeti to svemirsko tijelo koja se događa jednom u životu.

Ključne riječi

Komentara 1

ZS
zspanco
11:46 16.02.2021.

Interesantno, meni je '91. pala četnička "krmača" u dvorište. Nije bilo eksplozije jer su joj čede zaboravile staviti upaljač pod rep. Eno je i dan danas u dvorištu 1,5 metar ispod zemlje. I nitko za nju ne pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije