Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA I SKUPA

Sklopiva Motorola Razr: Legenda se vratila, ali možda bolje da nije

Motorola Razr 2019.
Foto: Motorola
1/2
21.11.2019.
u 11:28

Nakon što se oduševite novim izgledom stare zvijezde, neće vam se svidjeti što se sve nalazi unutar kućišta

Ekipa u Lenovu imala je pakleni plan. Što ljudi vole? Nostalgiju? Svakako. Što će biti hit na tržištu smartfona u 2019. godini? Mobiteli sa sklopivim ekranima. Svijet je dakle spreman za – retro sklopivi smartfon! I tako smo prije nekoliko dana dobili remake legendarne Motorole Razr, samo sada u modernoj verziji sa sklopivim ekranom. U nedostatku većih iskoraka u razvoju pametnih telefona kakve danas poznajemo, “foldable” priča doista je ove godine dobila puno medijskog prostora i interesa javnosti. Samsung i Huawei cijelu su nas godinu mamili svojim elegantnim i skupim modelima Galaxy Foldom i Mateom X, ali su istodobno i stalno odgađali njihov izlazak na tržište. Tako da Motorola Razr zapravo ne kasni na “foldable” party.

Dobro rješenje sklapanja

Zapravo, na prvi pogled ovaj mobitel djeluje baš simpatično, pogotovo ako ste fan starog Razra. Mehanizam zgloba ekrana djeluje sasvim pristojno i izbrušeno, zaslon nije glomazan kao kod Samsunga ili Huaweija, a oni koji su imali priliku već isprobati uređaj kažu da možete uživati u dobrom starom kliku sklapanja. No sve vam to može biti simpatično dok ne dođete do pitanja koliko ovo malo retro čudo košta, a odgovor je – preskupih 1500 američkih dolara!

Druga otežavajuća okolnost za novi Razr jesu njegove specifikacije koje i nisu baš konkurentne top modelima konkurencije današnjice. Ili barem srednjem segmentu. Motorola Razr ima (pre)mali kapacitet baterije – 2510 mAh, a zbog toga vjerojatno ima i slabiji čipset (Snapdragon 710) pa ne očekujte vrhunske performanse ovog mobitela. Ni kamera na papiru ne djeluje kao nešto oko čega se treba uzbuđivati. Dok su višestruke kamere postale standard, ovdje imamo samo jedan objektiv koji radi dvostruku dužnost pa figurira i kao stražnja i kao selfi kamera – ovisno o tome je li mobitel otvoren ili sklopljen. To je pozitivno ako se gleda da ćete dobiti selfi iz najmoćnijeg objektiva na mobitelu što obično nije slučaj.

Barem je bolje od Nokije...

Nakon svega nabrojenog postavlja se i treće pitanje – zašto bismo kupili ovaj mobitel ili tko bi bio kupac za ovaj skupi komadić osvježenog nekoć slavnog mobitela. Jest da je Razr u sklopljenoj varijanti doista lako staviti u džep (pune dimenzije: 172 x 72 x 6,9 mm; sklopljen: 94 x 72 x 14 mm), no s tim nemaju problema ni mnogi današnji mobiteli s istom dijagonalom zaslona od 6,2 inča, a ni oni većih dimenzija. Također, u rasklopljenoj varijanti ne dobijete veći ekran od uobičajenih mobitela kao što to čine Galaxy Fold i Mate X. O. K., treba biti fer i reći da, kada se gleda kroz prizmu oživljavanja nekoć slavnog mobitela, Lenovo je ovdje s Razrom napravio puno bolji posao nego HMD Global sa starim hit Nokijinim modelima koji nisu ni postali smartfoni, nego nešto između starog i novog svijeta mobilne telefonije.

I dok je Nokia više ciljala na marketinški efekt, Lenovo s Motorolom doista želi pronaći nove kupce, no bit će to težak zadatak. Onaj kupac koji već želi uložiti veliki novac u novu generaciju mobitela to će vjerojatno prije učiniti biranjem nekog drugog, većeg i moćnijeg sklopivog ekrana. Na odgovor ćemo još malo pričekati, jer nova sklopiva Motorola Razr u prodaju ide u siječnju sljedeće godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije