Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini iz Hrvatske

Setcor postao pružatelj usluga clouda za europsku znanstvenu zajednicu

Krešimir Jurić, Setcor
Setcor
09.03.2021.
u 11:29

Hrvatska ICT tvrtka postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta

ICT tvrtka Setcor postala je jedini hrvatski pružatelj usluga za europsku znanstvenu zajednicu u trideset i dvije zemlje putem OCRE projekta (The Open Clouds for Research Environments project), priopćili su iz Setcora.

 Cilj projekta je ubrzati usvajanje rada u cloudu, okupljajući pružatelje cloud usluga i istraživačku te obrazovnu zajednicu, putem "ready-to-use" ugovora. Uz Setcor, neke od uključenih platformi omogućavaju vodeće svjetske i europske tvrtke kao što su Google, Microsoft, Amazon, IBM, Oracle i T-Systems.

„Cloud rješenja su idealna za istraživačku i obrazovnu zajednicu jer svim uključenim institucijama omogućavaju alate potrebne za znanstveni rad. OCRE će moći koristiti preko deset tisuća institucija, koje će se tako u potpunosti posvetiti svojoj primarnoj djelatnosti, poput razvoja novih tehnologija ili lijekova, umjesto da traže i odabiru odgovarajuće ICT usluge. Setcor ima iznimno iskustvo u pružanju takvih usluga, a već je četiri godine i dio GÉANT-a, europske akademske računalne mreže“ – izjavio je Krešimir Jurić, direktor prodaje tvrtke Setcor.

Znanstvenici iz zemalja poput Švedske, Švicarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije i Francuske moći će koristiti Setcorove IaaS (infrastruktura kao usluga), PaaS (platforma kao usluga) i SaaS (softver kao usluga). To uključuje korištenje kompletne računalne infrastrukture, od servera do podatkovnog centra, bez ulaganja u vlastitu opremu, korištenje aplikacija bez brige za licence i održavanje te platformu za razvoj web aplikacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije