Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infrastruktura

Šest novih stupova za bolji mobilni signal na Banovini

18.01.2021.
u 11:09

Tri mobilna operatora zajedničkim akcijskim planom proširuju kapacitete mobilne mreže na potresom pogođenom području

Hrvatski telekom, A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska, tri telekom-operatora koji posluju u Hrvatskoj, zajedničkom akcijom u koordinaciji s nadležnim Ministarstvom prometa, na Banovini će ukupno postaviti novih šest stupova. Cilj je povećati kapacitete i poboljšati mobilne veze na potresom pogođenom području.

A u skladu i s veličinom HT će izgraditi tri, A1 dva i Telemach jedan, doznajemo od nadležnih. Iz Telemacha Hrvatska dodaju kako su temeljem zajedničkog akcijskog plana i uz podršku Stožera i Ministarstva aktivnosti već pokrenute, no neke će trajati dulje zbog izdavanja svih nužnih suglasnosti i dozvola za postavljanje novih baznih stanica. Usto dodaju kako su vremenski uvjeti trenutačno najveći izazov jer ometaju podizanje privremenih i novih objekata, a do nekih lokacija morat će probijati i nove prilazne puteve.Inače, odmah nakon potresa zaposlenici svih triju telekoma bili su na pogođenim područjima.

U HT-u kažu kako su već dodatnim pokretnim baznim stanicama povećali kapacitete te pritom i dostavili 1000 SIM kartica, 1000 prijenosnih punjača te uspostavili WiFi mrežu na nekoliko lokacija u Petrinji i Glini. Iz A1 tvrde kako su im mreže ostale stabilne i funkcionalne, a da bi ih pregledali, digli su i dronove. U sisačkoj Općoj bolnici osigurali su dodatne kapacitete i povezivost, kao i podršku u opremi i uslugama nekim službama poput Crvenog križa, HGSS-a, HCPI-ja. Telemach također nadzire svoje mreže, govore te se kapaciteti proširuju. Kada se radi o fiksnim mrežama, iz telekoma poručuju da ih korisnici mogu staviti u privremeno mirovanje ili ih pak otkazati bez naknade i vraćanja opreme.

HT će svojim fiksnim korisnicima otpisati račune za prosinac. A telekomi su mahom još darivali mobilne minute i gigabite podatkovnog prometa. 

Komentara 1

VI
vidum
16:30 18.01.2021.

Bravo! Sad će im odmah biti toplije i bit će sitiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije