Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamna strana

Seksizam u Silicijskoj dolini: 'Poslovi se sklapaju u striptiz-klubu'

seksizam
Foto: STEPHANIE PILICK/DPA/PIXSELL
06.07.2017.
u 13:16

„Često sam tretirana kao asistentica. Očekivali su od mene da kuham kavu ili bi me čak na sastancima poslali van”, priča Lakshmi Balachandra

Mlada osoba, u srednjim dvadesetima, stručnjak za programiranje, napustio fakultet, ali prije svega: muškarac. Tako Silicijska dolina predstavlja sljedećeg Marka Zuckerberga ili Stevea Jobsa, koji u vrećastim hlačama i s dogovorima vrijednima milijune dolara u džepu, izlazi iz jedne od brojnih tvrtki s rizičnim kapitalom na ulici Sand Hill. Žene nisu dio ove priče, piše Deutsche Welle.

"Ne sviđa mi se kako žene razmišljaju”, kaže investitor na ideju Kathryn Tucker. Ona je željela razviti aplikaciju koja pomaže roditeljima da lakše pronađu aktivnosti za svoju djecu.

Jedan od osnivača dejting aplikacije Tinder kaže: "Žena u upravi čini tvrtku smiješnom.” Tu je mislio na svoju bivšu djevojku, Whitney Wolfe, koja je također bila dio osnivačkog tima. Wolfe je napustila tvrtku i optužila Tinder za seksualno uznemiravanje. Potom je osnovala "women first” portal Bumble, koji je u međuvremenu uz Tinder postao jedan od najuspješnijih dejting portala.

„Često sam tretirana kao asistentica. Očekivali su od mene da kuham kavu ili bi me čak na sastancima poslali van”, priča Lakshmi Balachandra. Ona je godinama radila za veliku investicijsku tvrtku u kojoj je bila jedina žena. Balachandra priča kako je radila sve što je bilo u njezinoj moći da se osjeća kao da tu pripada te da je kolege poštuju. Čak i ako je to značilo da s muškarcima ide na golf ili u striptiz-bar. "Jer, tamo se sklapaju poslovi", kaže ona. "Ako čovjek nije tamo kada treba biti, onda nešto propusti ili ne dobije iste mogućnosti.”

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentara 1

KA
kacavenda
13:39 06.07.2017.

Kako kaze maras, silikonska dolina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije