Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba povećati proizvodnju

Šef BioNTecha otkrio kada očekuje kraj pandemije COVID-19: 'Moramo osigurati visoku procijepljenost'

FILE PHOTO: BioNTech addresses the media after EMA's approval of its COVID-19 vaccine
Foto: ralph orlowski/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
06.05.2021.
u 15:41

Moramo osigurati visoku stopu procijepljenosti diljem svijeta. U suprotnom, nitko neće biti siguran, rekao je Sahin

Nagli porast zaraze koronavirusom u zemljama poput Indije i relativna nestašica opskrbe cjepivom znači da će se pandemija širiti do sredine 2022. godine, smatra čelnik BioNTecha, kompanije koja je proizvela prvo cjepivo odobreno u Europskoj uniji. 

- Zbog potrebe za brzim odgovorom, vlasti bi trebale razmotriti mjere poput kombiniranja cjepiva različitih proizvođača, rekao je osnivač BioNTecha Ugur Sahin na The Wall Street Journal CEO Council Summitu. 

- Moramo osigurati visoku stopu procijepljenosti diljem svijeta. U suprotnom, nitko neće biti siguran, rekao je Sahin.

VIDEO U Virovitici počelo prvo hrvatsko drive-in cijepljenje

Smatra kako će pandemija završiti tek kada se diljem svijeta postigne imunitet krda

- Sredinom 2022. godine čak će i regije s velikom gustoćom stanovništva, poput Indije, doseći visoku stopu procijepljenosti i imunitet krda. U sljedećih 12 mjeseci vidjet ćemo sve veći broj zemalja koje će uspjeti postići taj cilj, naveo je i dodao kako će se to postići povećanom proizvodnjom cjepiva te s više proizvodnih mjesta. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:46 09.05.2021.

Ja sam prebolio sa jako blagim simptomima, mene ćete cjepiti nikad. Naravno da treba po vama sve procjepiti, puno je ljepše prodati cjepivo nego ga ne prodati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije