Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNA KOREJA

Samo za vozila: Ulažu 11 milijardi eura u grad u kojem neće živjeti ljudi

promet u gradu
Thinkstock/ilustracija
11.05.2017.
u 09:51

Prednost ovog grada je i u tome što se u njemu mogu testirati vozila i bez privremene dozvole za rad koju izdaje vlada.

U listopadu ove godine vlada Južne Koreje otvorit će K-grad, najveći poligon za testiranje autonomnih vozila, a to će proizvođačima omogućiti da ponavljaju svoje testove u različitim okolnostima.

Vlada je prošle godine u studenom dopustila da se diljem zemlje provode testovi autonomnih vozila, a ovim projektom će proizvođačima omogućiti testno područje koje je veliko kao pravi grad.

Očekuje se da će se tamo okupiti tvrtke kao što su Hyundai, Kia, Samsung, Naver i SK Telecom kako bi poboljšali svoju tehnologiju i usluge, piše portal Business Korea.

Grad će biti veličine 360 tisuća četvornih metara te bi trebao biti opremljen autobusnim kolodvorima, autocestama i zonama za parkiranje. U njega se planira utrošiti 11 milijardi eura.

Prednost je ovog grada i u tome da se u njemu mogu testirati vozila i bez privremene dozvole za rad koju izdaje vlada.

Neki stručnjaci smatraju da bi grad trebao biti opremljen i stručnjacima te platformama za snimanje i dijeljenje podataka kako bi se oni mogli koristiti u autoosiguranju te planiranju urbanih zajednica i drugih stvari.

Komentara 3

Avatar oracle5
oracle5
10:44 11.05.2017.

Za te pare kod nas nemožeš ni tunele pofarbati

Avatar grabrik
grabrik
11:11 11.05.2017.

Kako stoje stvari, uskoro će u Slavoniji biti praznih gradova, ne moraju praviti ništa

ER
Erick
11:19 11.05.2017.

Ne, nije to slucaj Obrovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije