Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cenzura

Nema više 'Super Putina'! - Rusija zabranila internetske montaže slavnih osoba

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
11.04.2015.
u 17:03

Posebno su zabranili'' korištenje fotografija javnih osoba u svrhu internetskih montaža koje se ne odnose na stvarnu slavnu osobu''

Roskomnadzor, rusko tijelo zaduženo za nadzor medija i interneta službeno je zabranilo uporabu internetskih montaža slavnih osoba, sudeći prema objašnjenju koje je objavljeno ranije ovog tjedna na ruskoj društvenoj mreži VKontakte, javlja Mashable.

Posebno su zabranili ''korištenje fotografija javnih osoba u svrhu internetskih montaža koje se ne odnose na stvarnu slavnu osobu''.

Drugim riječima, ruski mediji koji budu dijelili slike slavnih osoba s riječima napisanim na njima odnosno internetske montaže biti će procesuirani prema zakonu.

>> FOTO Je li ovo najgora fotomontaža na svijetu? 

>> Zbog fotografija tužitelja Turska zabranila Twitter i YouTube, a nakratko i Facebook

 

Komentara 6

TO
tolitol
18:23 11.04.2015.

Ma nemoguće. Pa zar je Putin koji je tobože toliko popularan u majčici Rusiji spao na ovakve zabrane da se boji internetskih montaža? I to Putin koji je svjetski dobrotvor kojem plješću kamo god taj pošalje rusku vojsku ljubavi. Ništa zato. Barem se može uživati u komenatrima dežurnih komentatora putinoljubaca. Tako kaže već jedan da se radi o mjeri za zaštitu čudoređa "studenata i djece". Haha. Ajde, barem ti uveseli dan.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:11 11.04.2015.

Haha zabranio je meme. Car se nasao uvred-jen a narod je iznenad-jen. Uskoro mozete i ocekivati i zakon o liku i djelu Jbt, sorry Vladimira Vladimirovicha Pjutina.

AN
anticenzura
17:20 11.04.2015.

Zabranili su i upotrebljavanje vulgarnih rijeci novinarima po medijima, TV, i stampi. Rekli su da se o svemu moze govoriti s malo klase. Da ih citaju studenti i djeca, i da nije pristojno da djecu uce bezobrzluku. ahahah..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije